DURFTELEVEN: Boer zoekt vrouw

Nieuwe categorie: durf te leven. Soms zijn er dingen waar je al heel lang over nadenkt en twijfelt.. en er dan nog maar een nachtje over slaapt. Maar op een gegeven moment is het zover: je hakt die dikke knoop door! De laatste dikke knoop die ik doorhakte was of ik wel of niet moest schrijven naar die leuke blonde boer uit Boer zoekt Vrouw. En guess what? I just did it!

Samen met vriendinnen heb ik het er al jaren over: als vrijgezel moet je eigenlijk gewoon mee doen met Boer zoekt Vrouw. Wat heb je immers te verliezen? Nee heb je .. ja kun je krijgen. Maarja, makkelijker gezegd dan gedaan. Toch was het dit jaar anders. De week vooraf aan de voorstelronde op televisie werd er op Facebook al een foto gedeeld.. van de achterkant van de boeren. Ik ben gelijk van slag: wie is toch die leuke boer, daar achteraan in het midden, in die rode overal?

Zondagavond 7 september kom ik erachter. Het is Tom. Boer Tom uit Nieuwe Niedorp (jaja, ik heb mijn speurwerk al gedaan). Het enige wat me eigenlijk direct tegenhoud is zijn leeftijd: 32 jaar. Dat is 8 jaar verschil. Maarja, al gauw hoor ik om me heen: gewoon meedoen! Wat heb je te verliezen? En eigenlijk hebben ze gelijk, want ja… ‘age is just a number’. Toch?

Dus. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ga een brief schrijven naar Tom, boer Tom. Maar hoe dan? Gewoon een brief in een envelop, met een paar leuke foto’s erbij? Of maak ik het mezelf heel makkelijk en vul ik het formulier op de website in? Nee.. ik wil iets speciaals doen. Het record van ontvangen brieven staat op 1.109 aan boer Henk uit seizoen 2012. Maar ik gok zo maar dat Tom dit gaat overtreffen. Mijn brief ligt daar dus tussen duizenden andere brieven, en moet dan natuurlijk wel een beetje opvallen. Iets wat echt bij mij hoort erbij doen. Lastig, want knutselen is niet echt mijn ding. Bakken, daarentegen, dat wel… maar om nou een brownie in een envelop richting Hilversum te sturen? Nah.. dat gaat niet werken. Toen kwam ineens mijn lieve collega (Debby, alle credits gaan naar jou.. levenslang gratis tulpen!) met in eerste instantie de grap ‘dan doe je er toch een pak bloem bij?. Tulpen heeft hij in overvloed, dus die hoef je niet mee te sturen.. en met dat pak bloem kan je dan een keer iets voor hem bakken.’ Eerlijk gezegd.. vond ik dat best een geniaal idee. Dus.. zo geschiedde:

bzv2

bzv3

bzv4

5 januari 2015 is de eerste uitzending op televisie, maar stiekem hoop ik dat ik dan al een hele tijd in de ´boer zoekt vrouw´-molen zit. Want hoe gaat het ook al weer? Speed daten, logeren .. en dan een citytrip toch? Boer Tom, ik ben overal voor in! Hopelijk tot snel 😉

handtekening

 

 

 

13 gedachtes over “DURFTELEVEN: Boer zoekt vrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.