Lady Gaga’s artRAVE was a-ma-zing!

Gisterenavond was het dan eindelijk zo ver: artRAVE van Lady Gaga! Al meer dan een half jaar heb ik hier samen met mijn nichtjes Anouk en Laura naar uit gekeken: bij de start van de kaartverkoop direct kaarten gekocht, omdat het 2 jaar geleden binnen een half uur uitverkocht was. Dit jaar ging het allemaal niet zo snel, er waren zelfs gisterenavond nog tickets te koop. Maar onze stress is niet voor niets geweest: wat hadden wij goede zitplaatsen! Speciaal voor de Little Monsters – fanclub! 😉

DSC00207

Natuurlijk heb ik mijn nieuwe camera meegenomen. Ik was bang dat ik hem niet langs de tassencontrole kreeg, maar blijkbaar heb ik goed genoeg met mijn ogen geknipperd want mijn tas bleef dicht! Yiehaa! Garantie voor mooie foto’s en video’s in the pocket! Heel blij mee! Al de foto’s en video’s in dit artikel heb ik dan ook zelf gemaakt.

Nadat we onze ogen uitgekeken hebben aan de vreemde creaties waar Little Monsters zich in uitdossen (lees: mannen op 10cm hoge hakken, vrouwen in netpanty’s en lingerie of gezichten geschminkt als skelet en de meest bizarre pruiken en kleding) hebben we onze plekken opgezocht. Eén ring dichterbij dan tijdens het concert twee jaar geleden, met perfect zicht op het podium. Top!

DSC00215

En oh, wat hebben we genoten! We waren ruim op tijd voor het voorprogramma in het Sportpaleis. Op internet deed het gerucht dat dit Conchita Wurst zou zijn, de winnaar (of winnares?) van het Eurovisie Songfestival. Helaas was dat niet het geval en draaide Lady Starlight een DJ-set.. of althans deed een poging tot. Lady Gaga zelf zou om half 9 beginnen, maar fashionably late zoals het hoort begon ze rond kwart over 9 met de show.

De show werd geopend met Artpop, de eerste single van het nieuwe album.

Na deze opening, met zoals je ziet.. meer dan genoeg dansers om haar heen, gingen we verder met G.U.Y., Donatella (een ode aan haar goede vriendin Donatella Versace), Venus en MANiCURE. Allemaal nummers van het laatste album. Daarna was het tijd voor een medley van de hits die Lady Gaga hebben gemaakt tot wat ze nu is: Just Dance, Pokerface, Telephone (helaas geen Beyoncé te bekennen) en Paparazzi volgden elkaar in rap tempo op. Geweldig om de zaal helemaal los te zien gaan op deze knallers!

In totaal waren er 5 kledingwissels, waarvan een live op het podium. Bizar om te zien dat er blijkbaar dus gewoon personeel is om de panty van Lady Gaga aan te doen, en dat dit iemand anders is dan de personen met de verantwoordelijkheid voor de schoenen, pruik of jurk.

DSC00225

Naast het drukke gedans en gespring was er ook ruimte voor serieuze nummers, zoals Dope wat een ode is aan haar fans. De echte diehard fans zaten dan ook op een bank rondom deze piano (ik wil niet weten wat deze tickets kosten) en hadden een soort van privé concert. Gedurende de hele show worden er items op het podium gegooid en het leuke is dat Gaga hier dan ook echt iets mee doet. Gepimpte jasjes trekt ze aan en hoedjes zet ze op. Tijdens een rustig moment las ze een brief van een fan voor: een emotioneel verhaal van een jongen die gepest werd omdat hij homo is. Zoals algemeen bekend is Gaga voorstander van gelijke rechten en je zag ook dat ze echt geraakt werd door dit verhaal. De jongen werd opgezocht in het publiek, en Gaga nodigde hem uit om na de show backstage te komen. Wow!

DSC00245

De keuze van nummers was perfect: niet alleen maar (relatief onbekende) nummers van haar laatste album, maar ook de echte hits zoals Born This Way, Judas en Alejandro kwamen voorbij. Drukke acts met dans en veel entertainment werden moeiteloos afgewisseld met serieuze nummers achter de piano en er was veel interactie met de fans. Ze praatte de avond aan elkaar in het Frans, wat jammer was omdat er in Antwerpen toch echt Vlaams (of Nederlands) gepraat wordt.. maar goed bedoeld natuurlijk. Kortom, ik heb genoten van de show die wat mij betreft nog wel wat langer mocht duren dan anderhalf uur! Eén ding is zeker: de volgende tournee ben ik er weer bij! Put your paws up!

DSC00241

 

handtekening

5 gedachtes over “Lady Gaga’s artRAVE was a-ma-zing!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.