Ode aan Gaga

Vers uit de bios besef ik me ineens wat een topwijf dit eigenlijk is. Helemaal en totaal zichzelf, de volledige wereld aan haar voeten maar ze geeft er geen moer om. Wie? Lady Gaga!

Wanneer je haar naam invoert op Google krijg je het resultaat dat ze in april 2008 is doorgebroken met misschien wel haar grootste hit: Just Dance. April 2008, dat is dus alweer 10 jaar geleden! Time flies! In die tijd hebben we haar zien veranderen van opvallende persoonlijkheid naar topzangeres, en nu dus ook actrice. En met opvallen, bedoel ik opvallen. Kunnen jullie het vleespak nog herinneren?

screenshot-2018-11-13-at-22-56-05.png

Of, het bubbeltjespak?

screenshot-2018-11-13-at-23-03-57.png

Niks te gek dus. Ook niet tijdens haar liveshows. Ooit was het een van de eerste blogjes die ik hier schreef op dit blog: mijn concertverslag van haar wereldtournee. Man, wat een show was dat! Een ander hoogtepunt vind ik de halftime-show op de Super Bowl van vorig jaar, daar zie je echt dat het keihard werken is zo’n optreden: alles moet tegelijk!

Maar.. Het is niet altijd de zon die schijnt. Een paar jaar geleden was er op Netflix de documentaire over Gaga. En dat ging dan voornamelijk over de keerzijde van haar succes: wat er op de achtergrond gebeurd, en waardoor veel artiesten het niet zo lang volhouden. Een echte aanrader deze documentaire:

Maar OK, genoeg over Lady Gaga als Gaga. Want ik begon te schrijven naar aanleiding van A Star Is Born. Wow, gewoon WOW! Inmiddels ben ik dus 2x geweest, en ik denk dat deze film mijn nieuwe ‘The Holiday’ gaat worden: zo’n film die je gewoon kan blíjven kijken. Tijdens de eerste keer kijken heb ik heerlijk mee zitten huilen met de rest van de zaal.. oh, wat een tranentrekker.

De film gaat dus over een beginnend zangeres Ally (Lady Gaga) die ontdekt wordt door een bekende countryzanger Jackson Maine (Bradley Cooper *instant kwijl*). En zoals je kunt verwachten.. worden ze verliefd. Helaas heeft Jack een drankprobleem, en dat zorgt nogal voor wat problemen in zijn eigen carrière, maar ook in die van Ally en in hun liefdesleven. Ik zal niet te veel verklappen, voor de mensen die hem nog willen gaan kijken, maar bij het luisteren van Shallow (heb je vast al gehoord op de radio), krijg ik al helemaal de kriebels…

Mocht je hem nog wilt gaan kijken….ik ga met je mee! #profiteervanjepathepas

handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.