Vrouw zoekt boer – de voorstelronde

Het is weer zover! Het allerkneuterigste (is dat een woord?) programma van Nederland gaat weer beginnen. Alle (wannabe-)boerinnen verzamelen… de boeren zijn los! Boer zoekt Vrouw gaat weer beginnen! Dit jaar weer een fijne internationale serie, wat natuurlijk de ideale combinatie is. Want ja, wonen in het buitenland staat eigenlijk toch nog wel op m’n lijstje. Maar of dat nou met een boer is? Geen idee.. misschien wel, misschien niet. Wie weet, zit er wel een leuke boer bij en klim ik (net als twee jaar geleden) weer in de pen!

Vanmiddag werd deze foto geplaatst op Facebook. Eindelijk een beter zicht op de boeren van dit jaar! Die eerste, heeft een goede kop.. dat zie je zo. Nummer 2 en 4 te oud.. nummer 3 en 5 ook heel leuk. Ik ben benieuwd! Vanavond zullen we zien hoe ze eruit zien en wat ze ons te vertellen hebben!

Vlak voor de uitzending, echt een paar seconden.. kwam die boer #5 op de foto me wel heel bekend voor. Met een subtiele hint van mijn vriendinnetje Rosanne erbij, viel ineens de eurocent! Potverdakke, dat is Dave! Hoe leuk, een bevriende boer die mee doet aan het programma. Ge-wel-dig. Dat wordt extra genieten!

Maar eerst de andere boeren, we beginnen met Olke (bolleke hupsasolleke) uit Texas. Met z’n 51 jaar is hij voor mij toch echt te oud, maar dat is ook niet zo erg want ik kan hem toch niet verstaan. Wat zei hij nou… ‘Even erop krûpe, dat is allang geleden’, hoorde ik dat echt goed? Haha! Hij leek mij vooral heel zenuwachtig. Wat hij te bieden heeft? Alles zegt-ie. Dus dat is ook gelijk 2600 koeien… Ben benieuwd welke vrouwen hierop afkomen, ik gok een tiepje kortpittig met witte legging. Maar dat kan ook heel leuk zijn!

En dan door.. naar Frankrijk. Een van de jongere boeren zeiden ze, okee mogelijk potentieel dus. En Frankrijk is ook mooi! Iedere dag naar de bakker om ‘un baguette s-il-vous-plait’, jaja.. dat moet me lukken! Yvon werd opgehaald in een zo’n leuk oud Citroëntje, dat zijn pluspunten! Alleen de boer zelf.. niet zo. Met zijn 24 jaar is hij denk ik vooral nog te jong, teveel student zit er op de een of andere manier nog in. Wat dan wel heel leuk aan hem is dat hij graag dingen bakt. Hoorden jullie ook die hilarische opmerking toen Yvon aan hem vroeg waarom hij nog geen vriendin heeft? Omdat ‘ze hem niet komen proeven?’, haha! Ik wist even niet of hij nou doelde op zichzelf of op zijn taartjes… 😉

Ja hoor, ook dit jaar weer een droombestemming in Afrika. Je zou er maar wonen! Oh.. stiekem hoopte ik dat deze boer of te oud, of een rotte tand of te grote neus heeft. Maar nee hoor, zetten ze precies zo’n knapzak neer op zo’n droombestemming! Ja hoor, daar gaan we.. ik ga mijn tas maar pakken voor Afrika denk ik! Boer Marc dus, 37 jaar (jammer! maarja, boer Tom was ook 34 jaar..) en hij kweekt tilapia filetjes, lekker! Nooit geweten dat die vis er zo uit ziet, nu al wat van hem geleerd.. dat gaat lekker! Verder zie ik ook al wat overeenkomsten: hij weet net als ik het verschil tussen een aubergine en courgette niet altijd (blijft lastig) en hij vind eigenwijs zijn een aantrekkelijke eigenschap. Komt dat even goed uit! Hij heeft wel wat weg van Levchenko, vinden jullie niet?

Natuurlijk ook dit jaar een boer uit Canada. Daar zitten toch de meeste Nederlandse boeren als je het mij vraagt. Maar jeetje zeg, deze heeft z’n tong nog in Nederland laten liggen ofzo? Ligt het aan mij, of is die man niet verstaan? Hij werd natuurlijk ook niet voor niets ondertiteld, terwijl hij ‘Nederlands’ praatte, maar ach. Met die glimmende kale kop van hem toch niet mijn ding, en bovendien een tikkie te oud met z’n 39 jaar (oh kak, 39 en 37 scheelt niet zo veel…). En ook, iedere zondag naar de kerk als enige uitje in de week.. ai, dat gaat nog leuke televisie opleveren! Ik ben benieuwd, verwacht een soort Johan uit Denemarken verhaal!

En last but certainly not least: David! Daar istie dan.. hoe grappig en leuk is het dan om hem ineens in dit programma te zien! Dave heeft het wel heel goed voor elkaar: hij duikt gelijk de bosjes in met Yvon! Die boerderij, of wat het moet worden, stelt nu echt nog niks voor… maar ik weet zeker dat daar heel snel een hele mooie boerderij staat waar je trots op mag zijn! De meiden die een brief gaan schrijven naar Dave, gaan volgens mij zeker geen spijt krijgen! En eigenlijk he, is het natuurlijk stiekem allemaal begonnen een dik jaar geleden, toen wij bij Dave op de boerderij in Duitsland waren.. we zeiden het toen nog voor de grap ‘dit lijkt BzV Internationaal wel!’. Nou, zo zie je maar:

Dat waren ze dus, de vijf boeren van Boer zoekt Vrouw 2016/2017, met als grootste verrassing toch wel David. Maar de vraag die nu aan het einde zo overblijft is, ga ik schrijven naar Marc of ga ik gewoon genieten van het programma? Of allebei? Zambia zag er wel heel mooi uit, en wow.. olifanten op 2 uur rijden! Dat hebben we hier in Nederland ook wel (op 40 minuten zelfs, in de Beekse Bergen..), maar dat is toch anders ;-). Wat vinden jullie?

handtekening

Een gedachte over “Vrouw zoekt boer – de voorstelronde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.