Groene vingers!

Twee weken geleden begon ik met het enthousiasme van een vijfjarige aan het verzamelen van moestuinpotjes bij de Albert Heijn. In de eerste week ging het gelijk al goed, mijn doperwten en tuinkers gaan als een malle! Nu.. twee weken later is mijn moestuin compleet (met dank aan mijn alllerrrliefste tante) en was het tijd om alles over te potten. Yeah, groene eh… zwarte.. vingers dus! Ik ben benieuwd wanneer ik Twix en Tony eigen geteelde worteltjes kan voeren.. 😉 

Iedereen die mij een beetje kent weet dat als ik ergens aan begin dat ik het dan ook goed doe… dus bij mijn eerste moestuintje schafte ik gelijk die originele tuin aan, schreef er vol enthousiasme me naam op en gaf het een mooi plekje voor het raam. In de zon, iedere dag water… dat moet een succes worden. Kan niet anders!

IMG_20160313_175732

En ja hoor.. we kunnen los! Na 4 dagen waren de eerste sprietjes tuinkers, wortel en doperwt zichtbaar. Whoehoe! Heel blij. Te blij… voor een 25 (bijna 26!) jarige. Maarja he, blij = blij en blij = fijn ;-). Toen appte m’n tante dat ze een hele hoop tuintjes voor me had liggen en was ik bijna compleet. Bijna.. op de courgette en rucola na. Dus… op naar de Appie! Boodschappen doen! Ik heb mezelf nog net tegen kunnen houden om bij dat dranghek te gaan staan bedelen.. haha! Gisteren was ik weer bij de AH en mocht ik van de mevrouw bij de zelfkassa de hele doos met tuintjes door totdat ik m’n courgette en rucola had. YIEHAAA! Ik ben compleeeeet! Whoop whoop!

Vandaag was het dus #groenevingers-dag : overplanten naar wat ruimere potjes en duimen draaien op een grote moestuin. Dus: grote zak potgrond gekocht, bloempotjes bij elkaar gezocht en tuinieren maar! Met het eigen huis en tuin deuntje op de achtergrond en Boer Tom (weten jullie nog?)  in m’n hoofd ging ik volle bak aan de slag:

IMG_20160326_190357En toen een klein half uurtje later… een heuze moestuin! Helemaal af en compleet. Yeshhh! 

 
IMG_20160326_202142

En dat in een appartement zonder tuin. Wie had dat gedacht?! HA! Wanneer komen jullie bij me eten? 😉
handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.