Naar de dierenarts!

Vorige week zaterdag was het dan zover: voor de eerste keer met mijn konijntjes naar de dierenarts. Toen ik ze kreeg hebben ze de eerste injecties voor de ‘konijnenziekte’ gehad, en deze moesten na 6 weken herhaald worden om er een half jaar tegenaan te kunnen. Afspraak gemaakt bij DierenDokters Breda en gaan met die banaan! 😉

Omdat het zaterdag voor een van de eerste dagen superlekker weer was vertikte ik het om dat kleine stukje met de auto te gaan. Dus wat doe je dan? Juist ja.. konijnen in hun reistas en hoppa, in je fietsmand! Haha! Wat heb ik veel bekijks gekregen. Mensen zullen wel gedacht hebben, waar gaat dat nou weer naartoe?! Bij de dierenarts aangekomen was het natuurlijk ook een grote show, vooral Twix was erg in trek… met haar pluizige kopje.

 

Voordat we naar de echte dierenarts moesten, eerst nog even langs de assistentes voor een fijne nagelknip beurt. Omdat het binnenkonijntjes zijn slijten deze natuurlijk niet zo snel als wanneer ze buiten lopen, dus dit moet ik zeker een keer in het half jaar doen. Gelukkig vonden ze het allebei wel prima, en bleven ze lekker zitten terwijl de nageltjes geknipt werden.


Na een heerlijk showtje in de wachtkamer, waar ik ze in hun tas liet zitten omdat ik dacht dat ze gelijk er vandoor zouden gaan als ik ze los zou laten.. was het tijd voor de echte dierenarts. Hier was ook Solange, van de konijnenopvang, die was heel blij om ze te zien en vond dat ze er goed uit zagen.. dus daar ben ik heel blij mee! 🙂 Ook de injectie lieten ze zonder morren toe en bij de gebitscontrole zag alles er prima uit.

Met twee blije en stikgezonde konijntjes en een fijne goodiebag mocht ik toen weer naar huis. De appel was binnen drie tellen al op en ook die groentestick was een groot succes. Stelletje vreetzakken dat het zijn.. af en toe zijn het net twee vuilnisbakkies: alle groenterestjes, hoppa.. de ren in en weg is het! Handig hoor! 😉

Tot de volgende bunnytales, dan waarschijnlijk over hun logeeravontuur bij m’n ouders als ik er niet ben (want… op cruise whaaaaa!).

handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.