Vrouw zoekt boer: afzakbroeken en appeltaart

Na een weekje thuis zitten / werken / eten / slapen (want ja, hee wat doe je anders nu), is het weer tijd voor het favoriete kneutermomentje van de week: boer zoekt vrouw! Er zijn nog twee boertjes die hun keuze moeten maken, en er zijn er twee die al over hun oren zijn. En die laatste? Ja.. die voelt even helemaal niets.

Bastiaan
Net als altijd is voor Bastiaan de dag allang begonnen, voordat hij zijn dames ziet. Echt meenemen in het boerenleven doet hij niet… maar dat is ook helemaal niet waar Elise of Milou naar op zoek zijn. Die blijven gewoon hun eigen ding doet op de boerderij… en daar heeft een lekker rondscharrelend boertje eigenlijk niet heel veel over te zeggen.

Beide meisjes zijn wel tot bijna kotsen toe zo gespannen voor het keuze-moment, en ook Bastiaan heeft er flink de bibbers in. Maar hij geeft wel aan echt tot over z’n oren verliefd te zijn, en achgut als hij en Milou dan na het keuzemoment eenmaal mogen zoenen.. pohh, vliegen de vonken bijna van m’n scherm af hoor! Vavoom! En Elise, meid.. dikke vette knuffel voor jou. Wat pakte je dit goed op!

En zonder dat ie het eigenlijk echt wilde zit ie dan weer in z’n eentje op de bank met een broodje ei een een maatbeker (wtf dude?) thee. Ze hebben in ieder geval wel een supergaaf vooruitzicht om elkaar weer te zien, want ze gaan naar Lapland op citytrip!

GJ
De dames krijgen amper een hap door hun keel bij het ontbijt, want vandaag is het d-day. De echte kriebels zijn er meer bij Karine dan bij Jacqueline, maar ze worden allebei wel erg blij van deze vrolijke grappenmaker. En ook voor GJ is zelfs vlàk voor het keuzemoment de knoop nog niet doorgehakt, en zit hij weer tot tranen toe bij tante Yvon op de biecht. Maar ook bij hem zijn de kriebels er meer voor Karine.. en hij kiest haar als ‘zijn vrouw’ (de feminist in mij protesteert een beetje bij het typen van deze zin).

Wat ik dan wel weer prach-tig vind is dat GJ het zelfs voor elkaar krijgt om zijn nette pantalon zo ernstig op half-zeven te dragen dat hij bij het opstaan even een bouwvakkers-decolleté showt. Zagen jullie dat ook?

Geert Jan bij Karine in huis is een beetje als een olifant in een porseleinkast. Er moet gewoon iets omgevallen zijn, dat kan niet anders! Ik ben benieuwd hoe hun liefde opbloeit op reis, als ik het goed zag gaan ze samen naar Venetië?

Geert
De eerste nacht samen zit erop, er is niet samen geslapen, maar wel gezoend. Dus.. (!) zei ze met een vette knipoog. Die hebben er in ieder geval zin in, zo saampjes. De kennismaking met de vrienden is geslaagd, en Angela gaat met een dikke glimlach weer terug naar haar dochters.

Nadat ze elkaar een week niet gezien hebben, zoekt hij haar thuis op. Angela heeft ondertussen van de zenuwen loopgraven gesleten in het laminaat, maar zodra hij binnen stapt is de spanning weg. Geert krijgt een dikke vette tien van haar dochters, en voelt zich gelijk thuis alsof hij hier al jaren komt. Ik denk serieus wel dat dit een goed stel gaat zijn… allebei op standje nonchalant, gewoon volle bak van elkaar genieten. Mooi, zo moet het zijn. Toch?

Jan
Ahwwwweee, kneutertelevisie x 1000! Wat heerlijk om boer Jan zo zenuwachtig op zijn meissie te zien wachten, met een bosje bloemen en een mandje met boerderij-producten voor z’n aanstaande schoonmama. Eerst zitten ze nog heel rustig aan de koffie met en stukje appeltaart.. maar als dan de drie gezusters binnen stormen is het klaar met rustig-praten haha.. oh my Lord, arme Jan! Je ziet hem gewoon een stukkie kleiner worden in z’n stoel haha, geweldig. Ik ben benieuwd hoe het deze twee vergaat op verkansie.

Annemiek
Oeff, op de bank bij Yvon zegt Annemiek dat de logeerweek eigenlijk al helemaal uit haar hoofd is. Dat is ook niet aardig zeg! Maarja, het is wat het is. Samen gaan ze nog een keer door de stapel van ruim 600 brieven, voor een her-selectie. Lijkt me toch best wel bijzonder, als je dan ineens zo’n belletje krijg nadat ja al de afwijzing van het programma hebt gehad (ik spreek uit ervaring, weet je nog) .. en dan een dol-enthousiaste boerin aan de lijn krijgt die met je op date wilt.

Volgende week gaan onze boertjes op citytrip, en in het voorstukje zagen we al dat dat niet heel de tijd rozengeur en maneschijn is.. ik ben benieuwd!

handtekening

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.