Vrouw zoekt boer: proosten met champagne en glasscherven voor geluk

Oh jongens daar gaan we dan, de een-na-laatste aflevering van dit seizoen. En wat voor een!? We gaan op citytrip, jihaaa! Ik ben benieuwd of een andere omgeving voor de boertjes er voor kan zorgen dat de liefde opbloeit, en dat er wat moois kan beginnen tussen de koppeltjes. Wat denken jullie?

Noord-Spanje
Hopelijk is er in Spanje meer liefde te vinden dan op de bank van Angela.. want oei, ik krijg nog steeds een beetje jeuk van de plaatsvervangende schaamte als ik aan vorige week denk. Gelukkig lijkt het tijdens hun eerste avondje uit wel goed te gaan, en ze voelen zich goed op hun gemak. Maar hee, wat wil je met tapas en wijn als gezelschap?

Helaas laat de Spaanse zon zich niet echt zien, en is het volgens mij bloedjekoud en regenachtig..maar dat mag de pret niet drukken, of in de woorden van Geert ‘dat is nou eenmaal zeuuuuu’. Angela geeft aan dat ze eigenlijk wel wat liever in zijn armen zou willen kruipen (en niet alleen omdat ze het koud heeft), maar dat hij dat nog niet echt toe laat. Kom op Geert, niet zo de koele kikker uithangen joh! Het lijkt wel of deze citytrip al in de corona-tijden is opgelopen, want volgens mij ben je nog niet binnen de 1,5 meter van Angela geweest. Hop.. geef je meisje eens een lekkere dikke knuffel (of een pets op d’r kont, hoe je dat bij Vera deed..), want ik heb geloof ik nog niet eens een echte kus gezien?!

De deur gaat van een kiertje eigenlijk vol in het slot wanneer Geert in de tweede accommodatie die extra slaapkamer wel heel interessant vind, en daarmee een beetje aangeeft eigenlijk niet bij haar in bed wilt kruipen. Dat er wel echt over gepraat moet worden heeft hij wel door.. alleen dat hij tijdens een rustig ‘bekse koffie’ het hoge woord eruit gooit, en het eigenlijk niet met Angela ziet zitten zag ik niet helemaal aankomen. Zij gelukkig wel.. of ze houdt ze gewoon heel erg groot (dan 100 extra punten voor haar). En dan ineens is de liefde over, en de citytrip ook. Einde Geert en Angela, jammer wel!

Lapland
Het parade-paardje (of nja, dat zou je moeten zeggen bij zo’n goed uitziende kerel) van het programma krijgt de allermooiste bestemming van de citytrip toegewezen. Nondeju.. Lapland! Dat staat ongeveer KEIHOOG bovenaan m’n bucketlist! En weet je wat? Voor het eerst deel ik misschien wel een pluspuntje uit aan Bastiaan, want hij was erg lief tijdens Milou’s eerste skiles. En bam.. daar kreeg hij direct een beloning voor, want tijdens een momentje alleen buiten was daar ineens het Noorderlicht. Ouwe bofbips dat het is! En ja hoor, natuurlijk mogen ze ook nog een slederit met husky’s maken. Damn.. ik krijg misschien nu toch wel een beetje spijt dat ik niet geschreven heb op die ouwe Bastiaan (haha grapjuuuuuh).

De twee hebben het enorm naar hun zin en de kusjes en knuffels vliegen je om de oren. Tijdens een romantisch, maar pittig onderonsje in de jacuzzi uit Bastiaan zijn ongenoegen over het niet-willen-verhuizen-naar-Zeeland van Milou. Zij ziet het niet perse als een challenge voor haar alleen, en meer iets wat ze samen moeten overwinnen en dat hij bijvoorbeeld ook naar haar kan komen. Ik ben benieuwd of het uitreisverbod voor Duitsland deze opbloeiende romance nu niet helemaal totaal heeft verpest.

Edinburgh
Als twee giechelende pubers nemen Jan en Nienke de kamersleutel van hun gedeelde hotelkamer in ontvangst, en ik kan me heel goed voorstellen dat dat best een beetje gekkelijk is! Tijdens hun eerst dinertje proost Jan op een mooie en ‘vruchtbare’ week.. dat is best een bijzondere uitspraak voor iemand met een knoopje in z’n lus. Haha, je zag Nienke ook echt hardop denken van ‘oooookeee dan’.

Maar jongens, naast wat rare uitspraken komt er ook echt wel een overload aan cuteness uit die mond van Jan gerold! Hij ziet een tropische oceaan wanneer hij in haar ogen kijkt, en noemt haar zijn prioriteit nummer één. Ahweeee! Tijdens een whiskey-proeverij wordt er wat heen en weer geflirt, maar een hike door het mooie Ierse landschap geeft Nienke ineens volledig de bibbers, en schiet ze vol in de paniekstand. Ze vind het moeilijk dat ze de verliefdheid van Jan (nog) niet kan beantwoorden, en dat is zeker jammer..maar komt hopelijk vanzelf. Toch? Ah toe!

Malta
Karine en GJ komen in een halve lachstuip aan bij hun hotel op Malta. Hij hangt uiteraard weer de grapjurk uit en stuntelt wat met koffers, en blijft hangen in de roldeur. GJ is op van de zenuwen, want hij is bang dat wanneer hij zijn liefde nu niet (nog meer?) uit, de beantwoording vanuit Karine uitblijft. Wanneer hij dat dan uitspreekt tijdens het eerste dinertje samen, en hij niet de reactie krijgt waar hij op hoopte, probeert ze hem wel gerust te stellen, maar of dat lukt?

Helaas blijken er ook tijdens de citytrip dat er nog wel wat verschillen zijn in het manier van vakantievieren, en verlangt GJ eigenlijk alleen maar naar een bedje op het strand terwijl Karine maar foto’s blijft maken van alle pracht en praal in het oude centrum. Als ze hem er dan ’s avonds naar vraagt, krijgt ze volgens mij niet echt een volledig oprecht antwoord van hem en komt er weer een grap en grol doorheen. En dat komt niet helemaal lekker binnen bij Karine. Opletten Geejee, je lolbroek mag uit.. voordat je het straks helemaal verpest.

Drenthe
Huh? Ineens terug naar Nederland? Jaja.. want we gaan toch nog even terug naar ons Annemiek. Die springt achterop de motor bij Bram uit Brabant, en jeetje.. zagen jullie dat ook? Vlogen daar de vlammen er nou af bij die eerste kennismaking, of verbeelde ik me dat alleen maar? Na het motor rijden, gaan ze ook nog een rondje paardrijden, en ook daar ziet het er allemaal superleuk en gezellig uit. Maar hee, wat wil je.. Brabanders zijn gewoon vet gezellig! Toch schiet ons An weer vol in de twijfel en draait de paniekfabriek weer op volle toeren, arme meid toch .. die weet echt niet wat ze wilt he?!

Volgende week hebben we dus nog het toetje van het seizoen, en zullen we in de reunië zien of de boertjes de liefde een plekje hebben kunnen geven én of ze hiernaast ook de corona-crisis een plekje in hun dagelijkse leven hebben kunnen geven. Ik ben benieuwd!

handtekening

Een gedachte over “Vrouw zoekt boer: proosten met champagne en glasscherven voor geluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.