Vrouw zoekt boer: logeren … kun je leren!

Jongens jongens jongens toch, wat zijn we nou eigenlijk aan het doen? Is dit een datingprogramma of gaan we gewoon gezellig ouderwets logeren en een beetje met de koeien knuffelen? In mijn (geloof me, bloedsaaie) Tinderdate-leven gebeuren nog meer spannende dingen dan nu in 3 weken logeerweek bij de boeren. Ik kreeg het gewoon niet voor elkaar om een blogje erover te schrijven.. maaaaaaar, deze week: spanning en sensatie! Er is zelfs emotie! Hellup!

Wim is de eerste die een keuze moest maken en zit dus al gauw met zijn twee favoriete dames op zijn boerderij. Boer Geert zou het wel weten hoor, die had allang een van de meisjes achter de schuur getrokken en stiekem een kusje gegeven. Maar nee hoor.. hier gebeurd nog even helemaal niets. Na wat wijze woorden van Yvon wordt er tijdens een avondwandeling over het land wel wat meer heen-en-weer gevraagd en interesse getoond, maar echt spannend kunnen we het nog niet echt noemen…

Screenshot 2018-11-05 at 20.15.09

Beide meiden worden hier een beetje ongeduldig van en terecht ook.. hallo, we zijn hier wel met een doel he!? Niet voor niks m’n korte broekjes meegenomen. Bij gebrek aan beter mogen ze mee in de kermisattractie, of nja.. eigenlijk is het gewoon een landbouwwerktuig, maar het ziet er zo grappig uit dat je er met een beetje fantasie een leuk dagje uit van maakt. Een middagje zwemmen wordt het uitstapje van de logeerweek, en terwijl de meiden een potje volleybal spelen besluit Wim een dutje te doen.. gemiste kans jongen!

Maar dan.. SENSATIE! Na drie nachtjes slapen, loopt bij Paula de spanning  en onzekerheid iets te hoog op en ze doet haar zegje bij Wim. Ze geeft aan dat ‘leuk’ en ‘gezellig’ niet genoeg zijn.. en dat ze beter naar huis kan gaan. Zijn reactie? ‘Getsie’. GETSIE!? Potverdorie Wim.. had je nou niets anders kunnen zeggen? Tante Yvon komt uiteraard gelijk orde op zaken stellen en trapt Wim voor een tweede keer flink op z’n hart. Hij komt erachter dat hij nog nooit aan Marit heeft laten weten dat hij blij met haar is. Kom op: tijd voor actie vriend, want ook Marit heeft haar twijfels omdat er totaal-helemaal-niks van hem af komt. Vlammen!

Michelle ons vrolijke sjampignonne-meisje uit het mooie Brabant heeft het er maar moeilijk mee. Ze wilt zo graag een leuke man aan haar zijde, dat ze er eigenlijk veel-te-veel druk op legt en zichzelf helemaal uitput van 3 dagen logeren. Om toch maar bezig te zijn laat zij van alle boeren, haar ‘gasten’ het hardste werken. Maar hee.. ik zou het ook wel weten als ik drie van die topfitte gasten in huis had. Toch maakt ze vrij rigoureus haar eerste keuze, en stuurt ze Zeno naar huis. Arme jongen moet er bijna van huilen, en zag het niet echt aankomen. Het is mij wel duidelijk waar de voorkeur van Michelle ligt: Ruud krijgt de meeste aandacht, maar Maarten doet ook vrij weinig om dat om te draaien. De meeste shots ligt hij op de loungeset met zijn telefoon in zijn handen: voetbal te kijken? Laten we hopen van niet.. Als er ’s avonds wat mensen komen barbecuen, is het weer Ruud die de show steelt en Maarten trekt zich wat terug op de achtergrond.

Bij het opblazen van het zwembad word er voorzichtig een poging gedaan tot een grapje  en zet ze Ruud voor het blok en vraagt naar hoe hij het vind. ‘Leuk’ is het antwoord.. maar hee… ‘leuk’ is niet goed genoeg. Dat grassprietje daar is ook leuk! En wat doe je dan om je mannen voor je te winnen? Juustem. Een steen-healing. Daar zaten ze nou écht op te wachten. Maar de mannen doen verrassend vrijwillig mee, en krijgen Michelle toch een beetje tot rust. Dat zwembad trouwens.. is blijkbaar alleen opgezet om de jongens in zwembroek te krijgen, want Michelle houdt haar kleren aan. Dus dan maar met kleren en al het zwembad in. Jammer joh.

Marnix blijft toch echt wel het pareltje van dit seizoen hoor. Man.. wat een uitspraken komen uit die kerel, hoe verzint-ie het? Het is een wonder dat zijn vrouwen gewoon nog blijven ook..

Screenshot 2018-11-05 at 20.39.30

En dat is ook eigenlijk wat hij zichzelf (hardop) afvraagt, wat ervoor zorgt dat hij Willemijn naar huis stuurt. Maar dat zorgt er wel voor dat hij op de tweede dag zijn aandacht beter kan verdelen, en het lijkt wel of hij dan pas door heeft dat er twee superleuke dames op zijn boerderij zijn. Er komt zowaar een complimentje los…

Marnix: “Janneke is niet leuk, niet hip, niet gezellig, niet geil, ze is eigenlijk niks. Maar niks is ook iets.”

Niks is ook iets. Potverdakke, zou over mij toch niet gezegd moeten worden hoor! Later op de dag zet Marnix de extra handjes op de boerderij in, en geeft de koeien een welverdiende wasbeurt. Het blijven bij dikke koeienkonten in het sop, maar af en toe wordt er stiekem wat water naar elkaar gespoten. Dit moet toch wel het hoogtepunt van de logeerweek zijn, dat kan niet anders. Wanneer er dan een paar collega’s van Marnix langskomen komen er ineens emoties bij hem los.. echte emoties, geen grapjes.. nee echte tranen. Wow, er zit toch gevoel in! Hij geeft aan dat hij er toch wel mee zit, en het lastig vind om een keuze te maken. Ook bij Bertine zijn er wat struggles, en ze trekt zich wat terug. Marnix (amateur-psych) dat-ie is, valt dat op.. en hij vraagt ernaar. Tussen de dikbillen wordt een een flink potje gejankt.. maar hee waar gehuild wordt, moet worden getroost… en dat kan die ouwe Marnix dan weer wel goed!

Tijdens het schapen scheren komen Marnix en Janneke tot een goed gesprek, en laat ook zij haar onzekerheid zien. Dit zorgt ervoor dat Janneke niet meer ‘gewoon Janneke’ voor hem is, en dat er van alles in zijn hoofd rondvliegt.

Jaap, oftewel the-fifty-year-old virgin, vind de logeerweek ook een enorm spannende gebeurtenis. Iedere keer zo op van de zenuwen, ik begrijp wel dat ‘hét’ hem nog nooit gelukt is… als je iedere keer zo enorm binnensmonds begint te stotteren, zou het voor mij ook gauw klaar zijn. Maar zijn vrouwen willen meer, of in ieder geval een beetje bevestiging. Marilyn is de eerste die dat krijgt, maar niet de bevestiging waar ze op hoopte: ze mag naar huis. Ze kan haar tranen niet bedwingen… en die roos die ze kreeg bij aankomst? Laat ze lekker liggen. Dikke doei voor Jaap!

screenshot-2018-11-05-at-21-16-52.png

Nu er nog maar twee dames over zijn, pakt Jaap zijn kans en kruipt met ze op de bank en ze kijken samen naar een flauwe komedie, want hoe-kan-het-ook-anders qua romantische films heeft Jaap alleen maar de Titanic in zijn assortiment.. en die stoomscènes zijn voor hem toch nog echt iets te ver gegrepen. En verder? Tsja.. is Jaap vooral aan het werk. OK, de beste man kan er ook vrij weinig aan doen dat er precies nu een lekkage is in zijn kas, en dat de bloemen bijna dood gaan.. maar kom op, je hebt niet altijd twee van die leuke dames op bezoek. Laat die bloemen heel even los.. en geniet! Hij zet zijn vrouwen ook aan het werk in de kas, als een soort medewerkers. Voor Marian is het op een gegeven moment teveel, en ze heeft het gevoel dat ze aan het werk is.. in plaats van op logeren en grapt over een functioneringsgesprek. Maar ook dat geeft geen 100% duidelijkheid.

Steffi is hotel-de-botel. Oh, wat is ze verliefd. Op alle drie haar mannen tegelijk, lijkt het wel. En de mannen gaan er ook alle drie even hard voor, er wordt hard gestreden voor de verlegen krullenbol. Steffi weet het echter helemaal niet, en vraagt haar vader om raad. En als een echte boer geeft hij ook het meest nuchtere advies ‘volg je gevoel, en blijf bij jezelf en dan komt het goed’. Dat zorgde ervoor dat Kevin naar huis moest, net voor het grote feest want….Steffi is jarig! Dat pakken de mannen goed aan, maar komen wel met een beetje cliché cadeaus aankakken: chocolade en parfum… Ik hoop dat dat in de loop van de tijd wel beter gaat worden.

Maar dan! SEKS! Oh.. wacht, het is de dekhengst maar. Harold en Roel zijn onder de indruk van het proces, en voornamelijk van de hengst zelf.

Roel: “Kort maar krachtig”
Harold: “Nou, ik vond het toch een hele lengte”

Dat is een ding wat zeker is: mocht ze voor Harold kiezen, zal ze nooit om een grapje verlegen zitten. Een dag niet gegrapt, is een dag niet geleefd. Wat zeg ik? Een minuut niet gegrapt! Ondanks dat merkt hij dat Steffi steeds serieuzer wordt, en dat hij wat minder aandacht van haar krijgt. Ai ai ai.. En na het eten van de zelfgemaakte tiramisu van Roel, geeft ze aan dat ze haar keuze gemaakt heeft en het zeker weet. Gaat liefde dan toch echt door de maag?

Oei oei oei.. boertjes, laten we deze sfeer erin houden. Beetje spanning, beetje gejank… sensatie in de tent! Volgende week worden de eerste twee keuzes gemaakt, of nja.. voor Wim is natuurlijk al gekozen. Tot dan!

handtekening

 

 

Een gedachte over “Vrouw zoekt boer: logeren … kun je leren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.