Vrouw zoekt boer: de logeerweek is begonnen!

Oh lieve mensen..sorry, vorige week geen BZV-blogje! Ik kwam zondagavond terug van de obstaclerun, en moest echt met het pootje omhoog en direct een vol nachtje rust pakken.. en toen was het ineens alweer zondag. Maar niet getreurd, dubbel zoveel te vertellen nu dus! Het echte feest is nu begonnen, want de logeerweek gaat van start.. de boeren gaan LOS! En hoe.. naast dat ze echt enorm hun best doen en zich zelfs een beetje uitsloven vliegen de dubbelzinnige opmerkingen je om de oren.

Michelle is op van de zenuwen, maar wat wil je. Je hebt net drie jongens uitgekozen en als cadeautje een steen gegeven. Ik zou ook wel benieuwd zijn of ze op komen dagen of niet! Maar ja hoor, ze komen gewoon alledrie netjes aanrijden en tsja.. je entree bij je toekomstige levenspartner maak je natuurlijk maar één keer goed. Dus wat doe je dan? Juist.. je neemt een mand met kippen mee. En het werkt ook nog! Michelle was er echt súperblij mee, en ik denk dat Ruud hier toch wel een flink streepje voor mee heeft. Verder worden de mannen bij haar direct goed aan het werk gezet: de loods moet worden schoongespoten en daar laat Michelle precies weten hoe ze dat in gedachten had. Ook had ze stiekem wel gedacht dat de mannen haar mee zouden helpen bij het koken, maar helaas… daar dachten de mannen anders over en die bleven lekker op de tuinset zitten wachten tot het eten klaar was. Jammer joh!

Na het eten kruipen ze gezellig om het kampvuur.. maar er springen nog geen vonken over. De volgende ochtend doet al die frisse boerenlucht Maarten nét iets te goed, en hij slaapt lang uit. Verder is het eigenlijk ook niet heel spannend: ze zetten een hondenhok in elkaar, volgens mij op de verkeerde plaats..en terwijl die desbetreffende hond ondertussen een gloednieuwe kip opeet. Lekker dan.

Marnix is wel het type boer dat je in het vakje ‘botte boer’ mag stoppen hoor.. jeetje. We wisten vanuit de eerdere uitzendingen dat hij zijn mening wel bij zich heeft en echt niet zomaar loslaat. Maar wanneer we een kijkje bij hem thuis krijgen, zien we dat hij wel echt énorm veel behoefte heeft aan een vrouw in huis: een boormachine op het aanrecht? Huh? Verder blijft hij gewoon doen waar hij zin in heeft: nikste ‘romantisch’ samen de boontjes doppen, hoppa.. gewoon uit blik. Veel makkelijker! Maar ho.. aan het einde van de aflevering komen we erachter dat hij alles aan het opsparen was. Komtie daar ineens op een paar die heuvel af galoperen, nondeju! Ik hoorde de eierstokken hier klapperen! Al zijn dames vielen spontaan in katzwijm en hebben hier zeker te weten lekker van geslapen! 😉

Screenshot 2018-10-14 at 22.21.36

De volgende ochtend was het duidelijk dat Marnix altijd zijn ochtendhumeur bij zich heeft, want écht zin in het maken van een ontbijtje voor zijn drie meisjes had hij niet. En die spanning was duidelijk te merken! Bleef ook heel de dag wel een beetje hangen.. maar Marnix gaf daar uiteraard zichzelf niet de schuld van! Hij gaf zo tussen neus en lippen door, dat Willemijn haar plekje op de boerderij niet zeker is.. hij is bang dat zij nog niet gelukkig is met zichzelf.

Jaap zet alles-op-alles voor de perfecte eerste indruk van zijn dames, en denkt zelfs aan de kleinste details en legt een roosje op ieder bed. Hoe attent! Zijn dames nemen allemaal een cadeautje voor hem mee, Jaap was namelijk net jarig. Petra pakt gelijk haar kans, en neemt een flesje massage-olie mee: Jaap z’n oren beginnen spontaan te klapperen. Oefff! Dat is wel heel veel zo in één keer, na 50 jaar alleen zijn. In de middag duiken ze gelijk met z’n 4-en de kas in en laat hij zijn kunstje zien… de dames zijn één en al oor. Bij het diner (ouderwets gezellig gourmetten van de plaat, want hee.. waarom moeilijk doen als er toch al 3 vrouwen aan je knieen liggen) trapt Jaap gelijk maar de deur in: wanneer je geen zin heb om bij mij te komen wonen, houdt het op.. want heen-en-weer rijden doen we niet aan. #allesofniets

Vlak voor het slapengaan gooien ze er bij boer Jaap het oude-maar-gouwe tandenpoets-moment maar ff in. Vast omdat we bij hem de ondertiteling toch al aan hadden staan 😉 De volgende morgen staan ze met z’n vieren in het kleine kantoortje van Jaap en maakt heel Nederland weer kennis met een polyfone ringtone. Oh, nostalgie!

Wim is een gelukkig man. Alledrie zijn meiden komen opdraven in het meest korte broekje dat ze konden vinden (volgens mij is die logeerweek opgenomen tijdens de hittegolf.. tis zund, alsof die boeren het niet al HEET genoeg hadden?!?). Paula is bang dat ze zich gaat vervelen, want heeft van alles meegenomen: zelfs haar skates en een wielrenfiets? Huh? Tijdens de rondleiding liet Wim trots zijn wielrenfiets ook zien, alleen jammer van dat laagje stof van een jaar-of-drie.

Screenshot 2018-10-14 at 23.18.15.png

En verder is het bij Wim vooral heel erg gezellig, en meer nog niet. Er gebeurd nog niet al te veel, en Wim behandelt zijn logees alsof het 3 beste vriendinnen zijn die op logeerweek komen. Dat ze zich zo gedragen (er wordt gelachen, geknuffeld.. net een grote vriendengroep) kan zo zijn, maar hee Wimmie wordt eens wakker! Je moet straks wel iemand naar huis sturen he. Hij neemt de volgende ochtend een van de dames mee de trekker op, maar ook niet omdat hij dat graag wilde volgens mij. Later die middag geeft Marlies aan hem toe dat ze het allemaal niet zeker weet, en hoppa. Keuze gemaakt. Marlies mag naar huis, maar volgens mij heeft ze er vrede mee.

Steffi is ook klaar voor de logeerweek, en kan niet wachten totdat haar mannen er zijn… of nja, ik denk voornamelijk Harold. Na de dagdate is het wel duidelijk dat hij echt wel een streepje voor heeft op de andere twee heren. Nu maar hopen dat die beste Roel zijn reis naar Peru niet voor niks heeft uigesteld. En Harold zelf? Die vond niet dat hij al genoeg streepjes voor had en kwam doodleuk op zijn tractor aanrijden, met (voor de gelegenheid?) een strikje erop. Verder had ze zich zeker goed voorbereid op drie grote mannen in huis: ongeveer een halve kip per persoon ingekocht. En wonder-boven-wonder.. de mannen gingen zelf aan de kook! Er werd nog gezongen ook zelfs..

De volgende dag begint de ochtend niet per sé heel vroeg: om 8.30 uur worden de stallen uitgemest. Maar prins Harold komt pas binnenlopen nadat precies al het werk gedaan is.. en Steffi? Die lacht er ook nog om, en vind het wel mooi dat hij gewoon zijn eigen plan trekt. Nou lekker dan voor die andere twee die zich in het zweet gewerkt hebben.

Nou dat was het geloof ik wel. Twee dagen en een nachtje logeren bij de boertjes. Ennuh..volgende week wel wat meer pit he! Wim, haal die kast met al je womanizer-tools leeg en ga ervoor! Tot volgende week! 🙂

handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.