Vrouw zoekt boer: Het blijven boeren..

Dit is toch wel een van de afleveringen waar ik het meest naar uitkeek, de keuzemomenten! Oh, wat ben ik benieuwd voor wie de boeren nu echt gaan kiezen! Maar damn, er werd gekozen.. er was geen keuzemoment. De vrouwen lopen (rennen!) weg.. En dat is niet gek ook..

Superfijn, superleuk, super super super!

Dave gaat dan eindelijk op date met Susanne, maar de romantiek vloog er niet echt vanaf. Het meest romantische van die hele date, was dat Mara een tomaatje voor de twee in het trommeltje had gedaan. Ze zeggen wel eens dat liefde door de maag gaat, maar dan zit het bij deze twee toch niet heel goed.. Susanne kreeg spontaan geen hap meer door haar keel toen Dave zijn vragenkanon op haar afvuurde. Later maakt Dave het goed met een diner bij kaarslicht voor hun drietjes, ze drinken in met een sterk drankje wat Mara eigenlijk het liefste in één keer achterover gooit, maar ze kan zich nog net inhouden. De spanning is voelbaar, Dave kan duidelijk nog geen keuze maken: gelukkig mag hij nog ‘een weekje’ nadenken!

Nog eventjes verliefd worden
Eline ziet het allemaal niet gebeuren en heeft er nog even goed over nagedacht, maar dat Jezus op #1 staat bij Riks blijft bij haar ‘een dingetje’. Wanneer ze dat tegen hem zegt, geeft hij gelijk een direct (en lekker bot) weerwoord dat het dan sowieso niks gaat worden, dus dat ze dan maar moeten stoppen. Zo, en dat is twee! Ze rennen weg,  eerst Claudia en nu dan ook Eline. Dit zorgt ervoor dat die lieve Marit alleen achterblijft in Canada. En zo tactisch als een boer kan zijn zegt Riks recht in haar gezicht dat hij nog niet wakker ligt te dromen (hoe doe je dat überhaupt?) van Marit en dat hij eerst nog even verliefd moet worden. Dus. RUN MARIT RUN!

De eerste keer
Herman en Fleur zijn op citytrip! Of nja, villagetrip.. want ze blijven lekker in la douce France. En maar goed ook, ik denk niet dat Nederland klaar is voor Herman in een strakke speedo ergens aan een Spaanse costa. Gelukkig zijn ze allebei dolblij terwijl ze over een kneuterig brocanterie marktje struinen als een verliefd bejaardenkoppel en daarna een kasteel bezoeken (hebben jullie ook de complete pannenset aan de muur gespot?). Dat bezoek aan het kasteel werd traditioneel, zoals het hoort, afgesloten met een heuse balkonscéne: de allereerste kus! En hoe!
Stiekem hoopte ik op een AYNIL-momentje, weten jullie nog, maar het viel allemaal reuze mee.

Medelijden met de kalfjes
Olke heeft er nog een nachtje over geslapen en bij het ontbijt heeft hij besloten dat hij het niet meer anders wilt: no way dat hij hierna weer zijn eigen koffie voor het ontbijt moet zetten. Dat gaat niet gebeuren. De vrouw die hij kiest mag nog net even haar koffer gaan omwisselen thuis, en het huis te koop zetten.. maar moet dan zo snel mogelijk richting Texas komen. Dit bracht Alberdien al aardig bovenop de kast, maar toen ze daarna ook nog eens die lieve kalfjes zo op de kar richting de slachterij zag gaan was het helemaal klaar: dit trekt ze niet! En dat verteld ze ook gelijk tegen ‘haar vent’, die er zelf eigenlijk ook wel een beetje van schrikt. Ondanks het vrijwillige vertrek van Alberdien had hij toch voor Sandra gekozen en dat verteld hij haar op een lekker directe manier: we gaan een relatie beginnen. Sandra krijgt het spontaan warm van dit idee en moet even tot rust komen. Ben benieuwd hoe dit gaat met die twee op citytrip!

Vaste mangoplukker 

Van een koele kikker tot een verliefde puber, en dat binnen een week. Wat een verandering! Tijdens het mango plukken kan hij zijn gevoelens niet meer voor zich houden en barst hij uit in een ware liefdesverklaring. Of Annekim zin heeft om volgende week nog een keer een mangootje met hem te plukken? Dat ziet ze wel zitten en na een stiekem gluurtje richting het huis was ook in Zambia de allereerste kus. En die smaakt duidelijk naar meer. Ze halen Anke uit haar middagdroom en storten haar zo keihard een nachtmerrie in, met de slaap nog in haar ogen krijgt ze even voorgeschoteld dat de match gemaakt is en dat de gevoelens ook echt wederzijds zijn. Zo. In your face. Doei Anke, doe je wel even zachtjes met je koffer inpakken? Wij willen niet gestoord worden ..

Volgende week zien we de eerste citytrips van de overige boeren en natuurlijk het keuzemoment van Dave. Zou hij het al weten? Of wordt het een iene-miene-mutte? Tot volgende week!

 

 

Een gedachte over “Vrouw zoekt boer: Het blijven boeren..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.