Vrouw zoekt boer: kiezen.. of toch niet?

Boertjes boertjes boertjes.. waar zijn jullie mee bezig? Ik dacht toch echt dat ik naar een datingprogramma aan het kijken was, maar mannen.. waar blijven die kussen, knuffels, kleine kieteltjes? Vorige seizoenen werd er wat afgekust en gefriemeld.. tussen de kassen, achter de stallen.. in het hooi. Maar dit seizoen is iedereen wel heel braaf hoor! Valt me een beetje tegen mannen! Toch was het ook deze week weer genieten!

We zien vooral veel van het ‘logeerpartijtje’ bij Herman, ondanks dat daar de keuze al gemaakt is…. Bij de Franse casanova begint er al wat te kriebelen en het allerliefste zou hij niet meer hoeven te kiezen en voor allebei de meisjes een kamer inrichten op zijn boerderij. Hij gaat aardig over het randje met een paar schunnige opmerkingen over zijn zakje en of hij te snel of te langzaam gaat.

Olke ouders.pngHoe groot en trots Olke ook is, ook nu vraagt hij weer om wijze raad bij zijn ouwelui. Stiekem heeft z’n ouwe pa toch best wel wat invloed op hem, want in het gesprek spreekt hij nog duidelijk twijfels uit over Harriët.. maar in de avond is zij toch diegene die naar huis moet. Na het keuzemoment willen ze proosten met een glaasje wijn, en waar Sandra nog heel vriendelijk ‘oh wel een beetje een knoop in m’n buik’ zegt, maakt Alberdien er gelijk kortemetten mee en gaat eerst even op haar gemak op de pot zitten.

Vader Olke: “Dat past niet in onze familie, wij eten alles! “

Marc lopen.pngMarc blijft een beetje op de achtergrond, hij stelt zichzelf nog steeds niet helemaal open waardoor de meiden eigenlijk geen idee hebben wie hun boer nou echt is. Dit zorgt vooral bij Irene voor enorme twijfels: wilt ze dit wel echt? Ze geeft aan dat ze bang is om gekwetst te worden.. maar zijn we dat niet stiekem allemaal? Het zorgt er in ieder geval wel voor dat de twee meiden die overblijven nog onzekerder worden.. want het was wel duidelijk dat Marc liever gezien had dat Irene gebleven was en hij iemand anders naar huis kon sturen.

Marc: “Ze zijn allemaal leuk ja..dat heb ik goed uitgekozen”

In Canada krijgt Claudia niet alleen de bibbers van de vrieskou, maar stiekem ook een beetje van Riks. In tranen vertelt ze Yvon dat dit het niet gaat worden, daar is ze achter gekomen tijdens een goed gesprek met de hond (ben toch benieuwd hoe dat gesprek gegaan is..). Dit zorgt ervoor dat Riks zelf niet hoeft te kiezen, maar dat de keuze voor hem gemaakt wordt. Claudia gaat terug naar huis, en Marit en Eline blijven achter.

Riks: “Jullie willen allebei wel blijven toch? Anders moet je snel zijn, dan bel je ff .. kun je nog mee! “

Diegene die het eigenlijk nog het beste doet is David. Die heeft ervoor gezorgd dat alledrie zijn meiden in katzwijm voor hem vallen, door gewoon zichzelf te zijn. Mara spreekt nog een beetje haar twijfels uit, maar zowel Jorien als Susanne zijn er toch best wel van overtuigd dat ze mogen blijven. Het kwam dan voor Jorien toch als best een grote shock dat ze naar huis moest.. omdat ze teveel op hem lijkt. Jammer!

David: “Misschien heb ik toch iets teveel meegepraat …”

Zo aan het einde van de aflevering had ik eerder het gevoel dat ik naar Ik Vertrek aan het kijken ben dan naar Boer zoekt Vrouw.. maar dat zorgt er ook voor dat het tijd is voor een nieuwe voorspelling. Even zien, wat zei ik twee weken geleden ook alweer?

> Marc kiest voor Annekim, duidelijk dat zij constant al een streepje voor heeft. 
> Herman vraagt of Fleur zin heeft om naar Frankrijk te verhuizen.
> Olke kiest voor Harriët, haar brief maakte hem aan het huilen en dat is hij nog niet vergeten..
> Dave gaat voor Mara, ondanks haar gekke ‘op-zn-kop glimlach
> Riks zet zijn kansen in op de nuchtere Claudia.

Oeff.. daar moeten we dus wat aanpassingen in doen!

Marc laten we staan op Annekim, helemaal nu Irene uit zichzelf naar huis is gegaan.
Herman schuif ik weer terug naar Anne.. deze vonken zijn niet meer te missen!
Olke gaat het proberen met Sandra.
Dave blijft bij Mara..ondanks omgekeerde mond!
Riks gaat voor Marit, die voelt zich al helemaal thuis in Canada.

Boertjes, zullen we afspreken dat we volgende week minimaal één keertje gaan kussen? Ik ben benieuwd! Tot volgende week!

handtekening

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.