Vrouw zoekt boer: stieren melken, takkenwijven en dus….

De boeren zijn weer terug naar huis, en nu is het aan de dames om de lange reis te maken. En natuurlijk aan Yvon, want die snoepreist lekker mee het hele seizoen door. Stiekem is dit waar de boeren het allemaal voor deden. Van al jaren geen vrouw in huis, tot hoppa.. 3 in één keer! Even alle schade van de afgelopen jaren inhalen.

De aflevering begint op Schiphol,  want Harriët komt er daar eigenlijk pas achter dat Olke niet op Texel woont maar in Texas, in Am-er-ik-a! Ohjeetje, dat was haar even ontgaan en de twijfel slaat toe. Gelukkig wordt ze net op tijd overgehaald door haar ‘goede vrienden’ die zeggen dat ze er heus wel beter uitkomt.

Herman
De meiden van Herman beschouwen de logeerpartij als een soort van muziekkamp. Ze sjouwen allemaal hun eigen muziekinstrument mee in de trein, en zitten de eerste avond al gezellig samen aan tafel muziek te maken. Voor de gelegenheid zijn pa, ma en zus trouwens wel even ergens anders gaan slapen.. want ja, Herman woont natuurlijk nog thuis.

Dave
Dave zet zijn vrouwen gelijk aan het werk. Hop, die bosmaaier om hun nek en gaan met die banaan. Al het onkruid moet weg! ’s Avonds probeert hij het weer een beetje goed te maken door voor de dames te koken… maar hij valt gelijk door de mand wanneer hij niet weet hoe het gasfornuis werkt. Ai ai ai!

Dave: “Je wordt met ze wakker en je gaat met ze naar bed”

 

Olke
De grootste boer van Texas verwelkomt zijn vrouwen met cake gebakken door zijn moeder. Zijn vrouwen hebben voor hem allemaal weer een cadeautje meegenomen.. van handdoeken met de Friesche vlag erop tot een (naar mijn idee #dirtymind #joyforever) dubbelzinnig cadeautje een doosje vol liefde van Sandra. Het echte cadeautje krijgt hij namelijk pas tijdens de citytrip.. jaja, met een strikje eromheen zeker! Sandra had sowieso de smaak wel te pakken, want ze had wel zin in een toetje.. althans als het Olke zelf was.

Riks
Dus… Bij Riks moet er nodig wat ijs gebroken worden. Tijdens de autorit al de doosangst uit hun ogen af te lezen en werden er blikken in SOS-stijl naar elkaar gegooid. Momenten vol stilte en wijd open ogen met een muziekje eronder wat ook gebruik werd tijdens Baantjer zorgde voor veel ongemakkelijke momenten. Wat me vooral opviel was dat Eline volgens mij niet één keer geglimlacht heeft. Pluspunten voor Riks om tussen de koeien een stier te zetten, zodat Claudia even zwaar voor lul stond en op zoek ging naar de uiers.. haha!

Eline: Hoe ben je hier nou weer  terecht gekomen??!

Marc
Wanneer Irene en Anke ook Annekim hebben weggeplukt uit haar tentje tussen de weesolifantjes kan de reis naar boer Marc beginnen. Nat van het zweet rollen ze één voor één uit hun jeep. Nagelbijtend geeft Marc ze daar gelijk een rondleiding door het huis, maar de meiden vinden alles super, te gek en gaaf.. zelfs zijn woonkamer.

Marc: Ik ga hier zitten en jullie gaan je bikini aandoen…

 

Na de boodschappen op een lokale markt, maken ze nog even ruzie over wel-of-niet ontdooide garnalen en duiken na het eten nog even lekker het zwembad in. Verkoelend is het niet, zelfs het water in het zwembad is bijna 30 graden.

Volgende week hebben we het eerste keuzemoment van Herman en hopelijk wat minder ongemakkelijke stiltes bij Marc en Riks. Olke en David gaan wel lekker, die vermaken zich wel met wat vrouwelijk schoon in huis!

 

Een gedachte over “Vrouw zoekt boer: stieren melken, takkenwijven en dus….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.