Vrouw zoekt boer: kleien, worsten draaien en keuzes maken

Vandaag hebben de boeren hun vrouwen een hele dag voor zichzelf. Voor sommigen misschien al wel te lang, maar aan het einde van de dag moeten er toch 3 vrouwen uitgenodigd worden om op de boerderij te komen slapen. Tijd voor weer een nieuw blogje over Boer zoekt Vrouw! Yes (oh… in het Engels!).

olke-polonaise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schaatsen met Olke
Als eerste is Olke aan de beurt, hij gaat met zijn vrouwtjes schaatsen. Stiekem hoopt hij natuurlijk dat ze stuk voor stuk voor hem gaan vallen, of dat nou letterlijk of figuurlijk is.. maakt hem niet zo veel uit. Wanneer de instructeur met een stok komt gaat zijn boerenverstandje al gelijk een stapje verder en denkt hij alvast aan de logeerpartijtjes.. Na een middag op het ijs is er niemand vol op zijn of haar bek gegaan, maar zijn er stiekem wel veel handjes vastgehouden. Tijdens het eten schuift de vader van Olke gezellig aan en komt hij zijn potentiële schoondochters toch even keuren.

Vader Olke: “Bindt mij maar een blinddoek om hoor, ik ga er wel op af!”

Na wat wijze raad en een uitvoerig overleg met zijn vader heeft Olke besloten dat Alberdine, Sandra en Harriët de cowboylaarzen uit de kast mag pakken en zich mogen klaarmaken voor een logeerpartij in Texas.

date-hermanPaarden mennen met Herman
Herman heeft ook goed opgelet en zet een paard in als lokmiddel. Dat het paard daar zelf het niet helemaal mee eens is, laat ze goed horen met een flinke scheet waarop alle meisjes in hysterisch gegiechel uitbarsten. Merk je toch dat ze wat jonger zijn.. 😉 Na een ritje door het bos met een lekkere duik door een modderpoel, hebben ze met z’n alleen een romantisch diner in de stallen. De meiden hebben genoeg vragen voor Herman, maar wanneer hij aan het woord is valt er een stilte.

Onervaren dat ze allemaal zijn hebben ze natuurlijk ook weinig tot geen vergelijkingsmateriaal of verstand van hoe ze zo’n date nou echt moeten aanpakken. Toch weet Herman aan het einde van de dag welke 3 vrouwen hij meeneemt naar Frankrijk en maakt hij Anne, Fleur en Pia de gelukkigste vrouwen in de stal. (let op: bakvis alert  VOL aan!)

Kleien met Dave
Dave wordt wederom als een bourgondiër neergezet en gaat lekker met zijn dames eten. Na een lekkere lunch mogen ze nog meer met hun handen gaan doen, want ze gaan kleien! Dat Dave zelf model mocht staan had hij even niet verwacht, maar gelukkig mogen de dames zich uitleven op z’n hoofd en hoeven ze zich nog niet druk te maken om andere lichaamsdelen. De dames pakken deze kans om Dave van top tot teen te bewonderen met beide handen aan en knutselen stuk voor stuk een waar kunstwerk.

Omdat Dave niet zo heeposeren-davel goed stil kan zitten, legt hij een paar stellingen voor aan zijn dames. Bij een stelling over een kinderwens zie je de hoop in zijn ogen glinsteren wanneer twee van de dames stiekem wel toegeven over 5 jaar mama te mogen zijn. Ondanks dat Susanne haar twijfels eerlijk toegaf aan Dave nodigt hij haar toch uit op de boerderij. Ook Jorien en Mara mogen hun koffer gaan pakken. Dave heeft grootste plannen: de dames moeten vooral hun bikini niet vergeten!

Worsten draaien met Riks
Zowel Riks als zijn dames krijgen geen genoeg van de schuine opmerkingen, maar hee.. wat wil je als je op je eerste date worsten gaat draaien. Een beetje groen erbij of juist wat pittiger, het kan niet op. Als dan de huid eromheen gedaan moet worden begint ook hier het gegiechel, maar de vrouwen hebben dit allemaal al wel vaker gedaan dus er komen allemaal prachtige worstjes uit! Riks kijkt goed naar het handwerk van de dames, ben benieuwd of hij het meeneemt in zijn keuze.

Riks: “Ik heb het al gezien: Je bent niet van het trekwerk”

Tijdens het eten volgen wat serieuze gesprekken, en ook daar komt natuurlijk het geloof weer op tafel. Riks vind de keuze wel wat lastig, maar Yvon helpt hem met drie simpele vragen: houdt ze van je kinderen, gaat ze met je mee naar de kerk en kan je naast haar in slaap vallen? Na wat wikken en wegen zorgt dit ervoor dat Eline, Marit en Claudia hun visum voor Canada mogen gaan aanvragen.

marcVlotten bouwen met Marc
Bij boer Marc gaan ze samen bouwen aan een bamboevlot, en.. er is zelfs hulp uit Zambia want Annekim is speciaal voor de dagdate terug naar Nederland gekomen! Marc helpt zelf ook mee, want hij heeft al gauw genoeg door dat niet al zijn vrouwen zijn uitgerust met het doe-het-zelf-gen. Hierdoor heeft hij  de ultieme kans om alle meiden een-op-een aandacht te geven en lekker met ze te flirten. Bij het te water laten willen sommige meiden het schip al gelijk een goede doop meegeven, maar de instructeur kan er nog net voor zorgen dat iedereen zijn kleren aanhoudt. Ook Marc had wat langer nodig om de knoop daadwerkelijk door te hakken, want voordat hij aan zijn keuzemoment toe is, is de schemer al ingezet. Hij kiest uiteindelijk voor Irene, Anke en Annekim die een weekje bij hem in Zambia mogen komen logeren.

Kan ik nog wat doen? Ja.. lief glimlachen en mooi wezen!

Ik ben benieuwd naar de uitzending van volgende week, waarin de vrouwen dus echt te zien krijgen hoe hun droomboer in het dagelijkse leven is! Wie ik denk dat het worden?

> Marc kiest voor Annekim, duidelijk dat zij constant al een streepje voor heeft.
> Herman vraagt of Fleur zin heeft om naar Frankrijk te verhuizen.
> Olke kiest voor Harriët, haar brief maakte hem aan het huilen en dat is hij nog niet vergeten..
> Dave gaat voor Mara, ondanks haar gekke ‘op-zn-kop glimlach
> Riks zet zijn kansen in op de nuchtere Claudia.

We zullen het zien, tot volgende week! handtekening

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.