Vrouw zoekt boer: keuzestress

De eerste nacht zit erop en het is tijd voor de eerste dag op de boerderij. Voor veel van de dames zie je dat ze nog eventjes moeten wennen aan het vroege opstaan, maar de meesten vinden al snel hun draai. Ze moeten wel.. want het eerste keuzemoment is onderweg!

In Canada worden de aardappelen nadat ze geschild zijn ook nog even gezegend. Het is maar goed dat hij zijn ogen dicht had, want als Riks had gezien hoe zijn toekomstige vrouwen keken wist hij gelijk dat dit geen goede match was. Alleen Marit kon haar gezicht redelijk goed in de plooi houden, en vouwde als enige haar handen. Pluspunten! Zij lijkt ook wel nog steeds de enige die het echt naar haar zin heeft op de boerderij. Claudia en Eline moeten nog steeds ontdooien, en dat terwijl het keuze moment toch steeds dichterbij komt.

Bij Olke is Harriët los en neemt ze het voortouw in alle activiteiten. De rest van de dames kijkt een beetje toe. Sandra merkt dat ze hem wel steeds leuker gaat vinden, maar moet nog erg wennen aan het boerenleven. Bij de kalfjes weet ze zich net als Alberdien niet echt een houding te geven. Ook zij was vorige week nog dolenthousiast en vol goede moed, maar zondert zich vandaag een beetje af van de rest…dit valt Olke ook gelijk op en hij weet niet zo goed waar hij haar plaatsen moet.

De vrouwen van Marc zijn niet aan het lachen te krijgen. Hoe hard hij ook z’n best doet: sterrenbeelden en vleermuizen spotten, maar niets helpt. Zelf vind hij het volgens mij een groot awkard moment en wilt het liefste weer alleen zijn. De volgende dag neemt hij ze dan eindelijk mee naar zijn ‘speeltuin’ en zien we eindelijk de vissenkwekerij. De grote bakken met vis doen de meiden verbazen, maar wanneer ze er even later in mogen snorkelen zorgen ze ervoor dat ze er op hun mooiste tussendoor spartelen. Slimme zet van Marc, zo ziet hij ze gelijk in bikini!

Bij Dave is het ’s avonds nog tijd voor serieuze gesprekken, maar de volgende dag neemt hij de dames mee naar de stal. Hij scoort punten door ze mee te nemen naar de ‘kraamafdeling’, waar de meiden wegsmelten bij de kleine biggetjes. Ondanks de stank. Hij neemt Jorien even apart en laat haar weten dat ze toch wel erg veel op elkaar lijken.. Dit zorgt ervoor dat de andere meiden zich wat onzekerder gaan voelen, vooral Mara die van de spanning zo een potje kan janken midden in de stal. Trouwens.. sinds dat een collega mij wees op de  ‘omgedraaide mond’ van Mara zie ik haar niet anders meer, hebben jullie daar ook last van? 

In Frankrijk was Pia meer op zoek naar wat diepgang dan naar croissantjes, maar bij Herman vist ze voorlopig nog even naast het net en krijgt ze een algemeen antwoord. Aan de ontbijttafel is de spanning ook volledig zichtbaar en niemand wilt denken aan het keuzemoment van vanavond. Later op de dag merkt Herman pas dat het een grote gevoelskwestie is, dat hele liefdesspel. Als hij die avond Pia als eerste naar huis stuurt, valt het iedereen toch wel zwaar. Het enige waar Pia zelf tegenop ziet is dat ze haar keyboard weer helemaal door Parijs moet sjouwen, zonder vent. Mission failed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.