Vrouw zoekt boer: witlofpenen, witlofpenen en .. witlofpenen

Jongens jongens jongens.. waar ik vorige week geen flauw idee had op te moeten schrijven, moest ik deze week even 2 dagen bijkomen van wat er allemaal gebeurde. Of nja, eigenlijk gebeurde er nog steeds vrij weinig.. maar dat maakte deze slot-aflevering van de logeerweek toch wel heel bijzonder.

Geert
De taferelen op de boerderij in het Brabantse Oeffelt lijken wel gewoon helemaal om Vera te draaien. Zou zij zich hebben ingeschreven omdat ze graag op tv wilde komen, en dan ziet ze wel of ze tussendoor nog even verliefd wordt op die gekke boer met z’n gekke accent. Maar stiekem verovert Angela in stilte ook het hart van boer Geert.. zonder gekke dansen, strakke leggings en korte naveltopjes. Dat heb je allemaal niet nodig joh! En ohja, dat zogenaamde playbacken in de keuken is natuurlijk helemaal niet nodig.

Geert Jan
De grapjes van deze ouwe grappenmaker zijn (gelukkig) een beetje opgedroogd en -thank God-  hij heeft zijn paashazenpak niet meer uit de kast gehaald. Zelfs zijn ‘campingsmoking’ heb ik niet meer gezien.. zou het toch werken?! Die vrouwelijke invloed in huis. Vorige week nodigde hij z’n zoon met gezin uit, en dat zag er wel erg gezellig uit. Karine noemde hem GJ, en zijn schoondochter wist even niet waar ze kijken moest. Waar zij vorige week nog haar twijfels uitsprak, lijkt ze nu toch ook wel de gevoelige kant van de boer gevonden te hebben. Ik dacht even dat er een naaktportret zou volgen in de stallen, maar gelukkig bleef het bij (zo goed als) natekenen van de paarden.

Die vlag hangt nog steeds op de kop trouwens, is er nou niemand in die 3 dagen die dat verteld heeft? Kijk.. dat de productie er een grapje van maakt op de eerste dag en dat lekker bewust filmt, okee. Maar hangt dat ding dan ook gewoon weer goed op daarna, dank.

Bastiaan
Over de avonturen bij Bastiaan kunnen we heel kort zijn. Die zijn er niet. Man-man-man, Bastiaan wat ben je toch een DROEFTOETER! Wat doe je? Je hebt twee (eerst drie) stik-leuke dames op je boerderij.. en jij? Gaat werken? Ik snap heel goed dat er werk gedaan moet worden, en dat die witlofpenen nú van het land moeten en niet morgen of overmorgen. Maar kom op, je hoeft niet 12 uur per dag (en langer) daarmee bezig te zijn. En stél je was dat wel.. zorg er dan voor dat je in de avonduren een leuk programma voor je dames hebt, of had lekker wat hapjes.drankjes.spelletjes in huis gehaald. Nee hoor, er wordt ook nog gewoon verwacht dat de dames lunch en avondeten maken, de hond uitlaten, het huis schoonmaken en de post halen? Jeetje.. ik begin volgens mij steeds beter te snappen waarom deze op het oog zo sympathieke boer nog alleen is.

Jan
De boer met de grote verassingen heeft zich redelijk stilgehouden twee afleveringen achter elkaar, chapeau! Ik moet wel zeggen dat deze boer van mij de meeste punten krijgt voor activiteiten en ondernemingen met zijn dates. Het is ook niet heel moeilijk om de andere kandidaten te overtreffen, maar toch.. het mag gezegd worden! Hij neemt zijn dames mee in het dagelijkse leven, zonder ze echt taken op te leggen en laat ze ook vrij in wat ze doen en willen. Het is wel mooi om te zien dat beide dames los van elkaar volledig overtuigd zijn dat ze ‘binnen’ zijn, dat wordt echt nog een mooi keuze-moment straks. Die teleurstelling op één van die bekkies gaat gigantisch zijn. Voor mij persoonlijk zou die uitspraak van Vera wel echt meetellen in mijn keuze. Even tussen neus en lippen door zeggen dat je de ander ‘niet trekt’, kom op zeg hee.. doe.even.normaal!?

Annemiek
Ach gut, dan hebben we ons Annemiek nog. Ergens vind ik het dus voornamelijk heel zielig: want het is best wel een leuke meid, en ze ziet er leuk en verzorgd uit (hallo! zag je die leuke jurk, laarsjes en dat bekkie vol make-up toen haar vriendinnen langskwamen? ze kán het wel!) , maar er komt gewoon helemaal niets uit. Helemaal-niets. Vorige week was het meest intieme moment een kontenbeuk in de melkkuil, maar daar bleef het helaas bij. Geen serieus gesprek over gevoelens of toekomst, terwijl die vragen er dus wel degelijk zijn. Heel even dacht ik dat ze volledig van het Erik-pad afging en VOL op Jelte zou gaan (nouja vol.. in de termen van ons An dan he, rustig aan), maar helaas.. Jelte mag naar huis. Gelukkig voelde hij het zelf ook al aan, en redde hij zich zo van een gigantische afgang. Maar jammer is het wel. Terwijl Jelte zijn koffer inpakt, denkt Erik het goed voor elkaar te hebben.. maar tussen twee happen boterham met hagelslag door bonjourt Annemiek hem ook even de deur uit. Hatsaa! Daar sta je dan weer in je eentje de tafel af te poetsen mupke.. gaat toch iets niet goed hier.

Volgende week horen we dus of de boeren nog op citytrip gaan (waren de reisjes voor deze ellende) én nog belangrijker met wie!? Ik ben benieuwd!

handtekening

 

 

Een gedachte over “Vrouw zoekt boer: witlofpenen, witlofpenen en .. witlofpenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.