Popcorn & chill

Toen ik laatst mijn lijstje bekeken films in Mijn Pathรฉ bekeek, schrok ik een beetje: voor dit jaar (2019) staan er al bijna 10 op teller! 9 films .. in 7 weken! Dat heb ik goed gedaan haha! Om jullie een beetje te helpen met je filmkeuze, mocht je binnenkort een filmpje gaan pakken.. mijn favorieten!

BOHEMIAN RHAPSODY ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟย 
Ja jongens, de volledige score: vijf uit vijf. En dat is niet voor niks.. wat een topfilm! Het verhaal, de muziek, de emoties.. alles klopt! Behalve de verhaallijn dan, die schijnt volgens de รฉchte Queen-kenners niet helemaal te kloppen.. maar ach, wie let daar nou op. Mocht je nog niet naar deze film geweest zijn (ik kan het me bijna niet voorstellen.. maar toch)ย  GA! Om alvast even je stembanden warm te draaien, hier de trailer:

THE HATE U GIVE ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
Deze film gaat over het verschil tussen twee werelden van Starr Carter: de arme, Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, blanke privรฉschool waar ze naartoe gaat. Na een feestje wordt het verschil heel kenbaar duidelijk: een Afro-Amerikaanse jongen wordt (zonder reden) doodgeschoten door de politie. De film neemt je mee in het proces en de opstanden waarin Starr terecht komt om dit verschil kleiner te maken.

(waarschuwing: ik weet niet of het aan mij lag, maar ik heb 3x gehuild bij deze film)

GREEN BOOK ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟย 

Genomineerd voor 5 Oscars (beste film, beste acteur, beste mannelijke bijrol, beste originele scenario, beste montage), dus dat beloofd veel goeds! Wat mij betreft een mooie kanshebber voor beste originele scenario, want men.. wat pakte deze film mij in! Het gaat over de concertpianist Shirley die op zoek gaat naar een chauffeur voor zijn tournee door het conservatieve zuiden van Amerika. Die chauffeur vind hij in uitsmijter Tony en samen reizen ze met hulp van het ‘green book’ (boekje met info over waar Afro-Amerikanen veilig zijn) door deze conservatieve staten. Een emotioneel avontuur! (ja.. ook weer gehuild uiteraard)

==========================================================================

Natuurlijk heb ik er inmiddels al veel meer gezien.. maar ik wil je niet lekker maken met een trailer of verhaal van een film die niet meer draait. De films die ik tot nu toe allemaal met mijn Pathรฉ pas gekeken heb:

2018
– A Star is Born (2x) ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Hunter Killer ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Widows ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Welcome Home ๐Ÿฟย (of eigenlijk geen, wat een flutfilm..)
– The Nutcracker ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Fantastic Beasts ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Bohemian Rhapsody ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– All you need is love ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Second Act ๐Ÿฟ๐Ÿฟ

2019
– White Boy Rick ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Robin Hood ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Bohemian Rhapsody (2e keer) ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Creed II ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Nobody’s Fool ๐Ÿฟ
– The Hate U Give ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Green Book ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Glass ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ
– Instant Family ๐Ÿฟ๐Ÿฟ๐Ÿฟ

============================================================================

Dus.. mocht je nog een keer naar de film gaan. Denk even aan mij.. of neem me gewoon mee! Net zo gezellig!

handtekening

Een gedachte over “Popcorn & chill

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.