Culinair wegdromen bij de Stadstuin

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik echt een klein vreetzakje ben. Eten, en voornamelijk uit eten gaan, is denk ik waar ik serieus-waar mijn meeste geld aan uitgeef. Ai ai ai. En in het kader van ‘als je het doet, dan moet je het goed doen’ is mijn lievelingsrestaurant dan ook gelijk eentje met een vermelding in de Michelin-gids. Hopta! Restaurant de Stadstuin dus. Afgelopen donderdag was ik er weer, en ik neem jullie graag een keertje mee.

Restaurant de Stadstuin

Eerst even kort over het restaurant zelf. Restaurant de Stadstuin is gelegen in het mooie Ginneken en wordt gerund door eigenaar Adrie Creeze en zijn enthousiaste personeel. De Stadstuin is de trotse bezitter van een Bib Gourmand. Michelin selecteert restaurants die bij de inspecteurs van de culinaire restaurantgids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze restaurants bieden allemaal een 3-gangenmenu aan voor maximaal 37 euro.

Screenshot 2019-02-08 at 11.01.03

Bron: Smakelijk Breda 

Bij binnenkomst worden we direct welkom geheten (oops, we worden al bij onze voornaam aangesproken.. misschien kom ik hier toch iets té vaak) en naar onze tafel gewezen. Ter introductie van het speciale menu wordt ons een aperitief van het huis aangeboden en staan er natuurlijk wat lekkere knabbeltjes op tafel. Tijdens de amuses wordt het menu uitgelegd en kan de avond gaan beginnen.

We zijn hier met een Social Deal waar je voor nog geen 30 euro een 4-gangen menu krijgt met 3 amuses, dikke vette aanrader dus! Om de ervaring helemaal compleet te maken breiden we het menu uit met een wijnarrangement, en dat is geen verkeerde keuze blijkt achteraf! Alle wijnen worden vol passie gepresenteerd en zo leren we er ook nog wat van.

Nou.. genoeg gelult Pattie. Wat heb je gegeten hoor ik je denken. Nou komt-ie hoor:

Voor: Filet van maishoender, kerrie, citroengras, groene appel en crispy kippenhuid
Tussen: ‘Coulibicac’, een Russisch visbrood van wilde zalm, haring kaviaar en ziltige groenten
Hoofd: Langzaam gegaarde rundersukade, wintergarnituur en een saus van timutpeper
Na: Exotisch dessert van kokosmousse, crèmeux van mango, pure chocolade ganache en curd van calamansie


Mmmm.. om je vingers bij af te likken. Eerlijk waar! Maar een diner bij de Stadstuin is niet af zonder de ‘koffie compleet’ na te bestellen. Hierbij krijg je namelijk de heerlijkste lekkernijen van ‘de Madeleine’ geserveerd: macarons, madeleines, slagroomtruffels. Alles! Helaas is de winkel (naast de Stadstuin) nu gesloten, dus alleen nog exclusief bij het restaurant te verkrijgen.

Gaan jullie ook graag zo compleet uit eten? Of liever gewoon wat simpeler? Ik hou hier echt van.. en heel zachtjes gezegd: over 2 weken ben ik weer bij de Stadstuin te vinden, want dan is het Breda Restaurantweek! Yes!

handtekening

 

Een gedachte over “Culinair wegdromen bij de Stadstuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.