WIDM Molshoop #10: De FINALE

OMG. Niet alleen mijn computer, maar ook ik ging even in full shock. Ik ben er nu, na 4 dagen, ongeveer wel weer van genezen. Maar jeeeeeetje. Jan is de Mol. Jan.. die over-enthousiaste, blije, kwispelende, kwijlende, trouwe labrador heeft HEEL NEDERLAND gewoon voor de gek gehouden. Iedereen stonk erin en ging er vol naast. Behalve eentje, Ruben Hein. De winnaar van WIDM2018. Held.

Maar oh, nu de Mol dus uit z’n molshoop gekropen is en bekend is voor iedereen worden dus ook zijn molacties bekend. En dat is me toch een partij genieten! Jan heeft het echt meesterlijk goed aangepakt, door zich niet echt bezig te houden met zo weinig mogelijk geld in de pot te brengen.. maar door juist zo enthousiast mogelijk het spel in te gaan en ondertussen iedereen voor de gek te houden. Niemand had hem door, goed gespeeld Jan!

Genoeg molacties, maar ik pak graag even de pareltjes eruit:

Opscheppen
Al vrij in het begin van het spel, kreeg de Mol dus de leiding over de opdracht. Tijdens de opdracht met de grote graafmachines had Jan de controle over de portofoon en stuurde iedereen precies naar de verkeerde plek. En natuurlijk.. luisterde iedereen braaf naar hem, waardoor ze net op een paar meter na de pot niet konden vollen. Heer-lijk!

* Klik voor Mol in actie *

Niets is wat het lijkt
Tijdens de aflevering monteerden ze het natuurlijk precies zo dat de kijkers thuis de Mol in actie niet konden spotten.. dat zou wel heel gemakkelijk zijn geweest. Maar oh.. wat moet Jan bij deze opdracht een buikpijn hebben gehad zeg! Jeetje! Vlak achter de kandidaten af, één kleine blik naar links of rechts en VOL in beeld. Maar nee hoor, iedereen had alle ogen op Art gericht (zou ik ook doen) en de Mol kon rustig zijn gang gaan.

* Klik voor Mol in actie *

Woordzoekers
Ook bij een van m’n favoriete opdrachten dit seizoen ging Jan de Mol weer flink los. Vanuit de regie kregen ze hier het zweet op hun bovenlip toen Jan lekker opzichtig de letter ‘M’ gebruikte om zijn woorden door te strepen. En de vraag.. Streepte de Mol de mol weg? JA dus!

* Klik voor de Mol in actie *

Perongeluk
Dit was natuurlijk de meest ideale opdracht voor de Mol. Alle kandidaten in een aparte coupé, dus oh.. wat kon hij hier lekker z’n slag slaan. Maar wanneer dan? Tijdens de uitzending laten ze natuurlijk niet zien dat meneer achter zijn muurtje van dozen heerlijk op het gemakje op het bankje ligt.. of dat hij een doosje uit de trein mikt. Lekker bezig Molletje!

* Klik voor Mol in actie *

Naast deze (wanneer je het weet) duidelijke Mol acties verstoppen de makers van het programma er ook nog altijd een paar verborgen aanwijzingen in. En waar heel Nederland los gaat op schaduwen in de trailer of de kleur van iemands broek.. moet je het toch wel heel ver zoeken om deze te kunnen ontdekken hoor:

Het meest bizarre dilemma waar de kandidaten tijdens de “niets is wat het lijkt” opdracht in aflevering 4 voor staan is het beantwoorden van de vraag: Wil je nu al weten wie de Mol is? Of de vraag nu met een “ja” of “nee” wordt beantwoord, de Mol besluit om bij alle kandidaten vlak langs te lopen. Toch ziet niemand de Mol. Net zoals niemand de verborgen aanwijzing in de vraag ziet. Als je alle beginletters neemt van de woorden uit de zin: WJNAWWDMI en daar WIDM (de afkoring van Wie is de Mol?) vanaf trekt houd je de volgende letters over: WW en JAN. Het WachtWoord op deze vraag is JAN.

Lieve Molloten.. fanatiek of niet, maar als je dit ontdekt hebt. Dan heb je gewoon geen leven. Sorry. Alle verborgen aanwijzingen vind je hierzo.

Yeah. Dit was hem dan… WIDM seizoen 18. 10 weken lang, nagelbijtend en volop frustratie voor de televisie omdat ik er gewoon niets.van.snap. Nooit niet, never niet. Zo blijkt ook dit jaar maar weer. Maar gelukkig was ik niet de enige, driekwart van het land zat er naast, en niemand had het aan zien komen dat Janneman de Mol was.

Op naar volgend jaar, voor nu duik ik weer terug m’n Molshoop in. Of….. stiekem toch overstappen naar onze Zuiderburen? Vanaf zondag 25 maart zend zender ‘Vier’ daar ook een gloednieuw seizoen van ‘De Mol’ (dus zonder wie is..) uit, en daar met allemaal onbekende Vlamingen!

handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.