WIDM Molshoop #9: Finalist

Nog maar één weekje jongens, nog maar eentje.. en dan zit het erop. Dan kunnen we weer voor een jaar lang terug in onze mollengangen kruipen, want dan weten we gewoon wie het is. DE MOL. Vorige week vloog mijn meest verdachte kandidaat eruit.. en deze week heb ik mijn twijfels gewoon over alledrie. Evenveel. Help, weten jullie wel wie het is!?

En toen waren er nog maar drie: “Een ingetogen muzikant, een presentator vol geldingsdrang en een eigenzinnige modeontwerpster. Het is een mooi drietal” zoals Art zo lekker melo-dramatisch zegt aan het begin van de aflevering. Maar hee, gelijk heeft-ie wel. Wat een prachttrio is er overgebleven om de finale mee te gaan spelen. Ruben is eigenlijk de enige die voor mij tot nu toe verdacht gedrag heeft getoond, maar alsof ze het erom doen.. zie ik deze aflevering alleen maar hints voor Olcay. En Jan? Die doet ook ineens een beetje gek. Pwffft. Moeilijk!

Maneschijn
WOW WOW WOW. Hoe gaaf was dit? Ongelooflijk, hoe ze steeds maar weer van die onontdekte en halfvergane, maar superrrrmooie plekjes kunnen vinden. Diep in de oerwouden van Georgië stond er ineens nog een verlaten sterrenwacht. Natuurlijk dé perfecte plek voor een mollenactie. Maar het leek wel of de Mol er geen zin in had, en dat hoefde ook eigenlijk niet.. want ondanks de tikkende klok van 30 minuten had niemand echt haast. Er werd niet gerend, en de telescopen werden op het dooie gemakje versteld. Op de allerlaatste seconden na zelfs, draaide Jan zijn telescoop precies goed zodat Art de maan kon zien. En toch is het gelukt: geld in de pot. Toch wel fijn zo vlak voor de finale.

Verbergen
Deze laatste echte opdracht leek wel een dikke vette product placement voor de Lada Niva. Ha, zou echt machtig mooi zijn als deze auto vanaf volgende week ineens overal in Nederland te zien is op nog meer reclame. Een soort van mollenautootje, geniaal. Maar zeg nou zelf, echt heel spannend en ‘laatste-opdracht-waardig’ wastie niet toch? Een beetje over een verlaten landweggetje rijden, af en toe stoppen voor een vraag over de auto (waar bijvoorbeeld het hendeltje voor de motorkap zit..) en niet eens over het spel of over de kandidaten. Helaas waren ze net niet op tijd erachter dat ze naar een ander dorpje moesten, geen geld in de pot dus. Was dit een mollenactie.. of gewoon bad luck?

En dan.. test. De final test. 40 vragen in plaats van 20.. de montage laat ze ons niet zien, maar er worden nu dus ook echt vragen gesteld over de Mol. Lievelingskleur, ontbijtrituelen.. alles komt nu van pas. Dus heel belangrijk dat je alles weet, maar dan ook echt alles. Mollenboekje bijhouden, dat vond Olcay niet belangrijk tot aan aflevering 4. Dus daarom denk ik dat zij de test het slechtste beantwoord. Niemand koos er trouwens voor om iets langer te lopen en dan oog-in-oog te staan met de Mol. Jan en Olcay zitten allebei op Ruben en Ruben zelf zit op Jan. Dus stel.. dat Olcay de Mol is. Ten eerste chapeau.. maar wat dan? Wie wint er? Oh man, wat een seizoen. Wat een kandidaten. Wat een spanning. Luv it.

OK. Fingers crossed en ogen dicht. Dit wordt hem, mijn uitslag voor WIDM 2018:

WINNAAR: Jan
VERLIEZER: Olcay
MOL: Ruben

Maar heel eerlijk? Ik weet het echt niet. Kan zomaar eens totaal anders zijn. Gelukkig ben ik niet de enige: niemand weet het. 35 procent zit op Ruben, 33 procent op Jan en 32 procent op Olcay. Nog 5 nachtjes slapen, en dan is alles duidelijk… Tot zaterdag!

handtekening

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.