WIDM Molshoop #6: Verlost + #7: Schijn werper

Oh lieve Molloten, ik ben jullie echt niet vergeten hoor. Afgelopen weken had ik het gewoon mega DRUK met mijn nieuwe baan (jaja, soon more..) en natuurlijk het mooiste feestje van het jaar. De blogjes hebben helaas dus wat vertraging opgelopen, maar I’m back.. en deze keer dus twee vliegen in één klap. You likey? Let’s go! 🙂

Aflevering 6: Verlost

De finale komt steeds dichterbij.. net zoals ieder jaar zijn er bij WIDM bepaalde clichés. Zo hadden we vorige week de aflevering waar er niemand naar huis ging. Er waren hiervoor natuurlijk al een paar pogingen geweest.. remember dat het team Ron niet terugnam in aflevering 2 en dat iedereen massaal koos voor geld in plaats van een groepsvrijstelling in aflevering 4? Maar vorige week zorgde het groene scherm van Simone ervoor dat er (ondanks het DOMME ANTWOORD) van Olcay niemand naar huis hoefde. Gelukkig was dit dus een aflevering waar ik niet al te veel bij na hoefde te denken, want ik keek hem dus met een brak hoofd op zondagochtend.. na een avondje heerlijk hossen.

Lada love
Maar oh ik heb ervan genoten hoor. Die verhuisopdracht, wat een heerlijke beelden! Jan in een te vol beladen Lada rijdend terwijl hij de achterdeur nog half probeert dicht te houden.. en op een millimeter na zijn tegenligger ontwijkt. Ge-wel-dig. En dan bij Ruben in de auto, dat lieve Georgische vrouwtje dat spontaan begon te zingen. Happy times!

Spooky hotel 
De opdracht in een verlaten spookhotel, is natuurlijk ook een gouwe-ouwe. Alle deelnemers in een kamer, en Ruben op de letterlijke sleutelpositie. Dat moet haast wel misgaan, en dat gaat het ook bijna. Ik heb het niet zo op het organisatie-talent van Ruben.. maar hij weet toch aardig snel iedereen te vinden. Behalve Stine, maar ja die maakte ook zoveel geluid?! NOT!!! Ze stond een beetje met haar sleutelbosje te rammelen alsof ze niet gehoord wilde worden? En nog iets? Hoe wist zij als enige in welk kamernummer ze zat? (Tunnelvisie op Stine AAN!)

Rood of groen, wat zullen we doen?
Tijdens de laatste opdracht werd het geheugen van onze kandidaten getest. Oh, wat zou ik KEIHARD falen. Ik zou het echt niet.meer.weten hoor.. een beetje net als Olcay dus: ‘maar dat is niet erg toch?’ HA! Zag je dat gezicht van Simone toen bleek dat zij als enige haar scherm te zien zou krijgen omdat Olcay de vraag fout had? Hi-la-risch!

Dus.. niemand naar huis. Want Simone had een groen scherm. Het team blijft nog heel even samen dus, gezellig! Maar.. dat neemt de vraag niet weg. Wie is de Mol? Simone had dus als enige een groen scherm, van de rest weten we eigenlijk niets. Op dit moment verdacht ik Stine nog het meeste, door haar acties in de hotelkamers. Maar.. Simone liet daar volgens mij ook een dikke vette flap van 500 ekkies liggen. Hmmmmzzzz. Waar ik wel nog steeds vrij zeker van ben, is dat Jan het NIET is. Die was veeeeeeul te blij toen hij hoorde dat ie sowieso door was naar de volgende aflevering.

Aflevering 7: Schijn werper

Jaja, I see what you did there: schijn werper.. en niet schijnwerper. Hmmm. Nu nog de link vinden naar deze hint. Ik heb hem nog niet gevonden, jullie wel? Ik keek eigenlijk al de hele week uit naar deze opdracht, want de legendarische opdracht in de trein én de opdracht met de controlroom zit erin. Altijd smullen! Maar whoaaaaa, die afvaller?! Dat had toch niemand verwacht. Damnzzz. Laten we snel verder gaan 🙂

Oplichten
Hysterie allom. Iedereen heeft een tijdklok van slechts 3 minuten en Olcay is degene die deze tijd in de gaten houdt, of nja.. die taak heeft ze gekregen in de kontroooowl room. Mensenkinders, wat spreekt zij slecht Engels. En dat voor zo’n succesvolle business woman. I don’t understand it. Do you? De opdrachten zelf hebben eigenlijk bijna allemaal met lampjes te maken, en iedereen doet ook wel lekker mee. Alleen Olcay doet een beetje stom door net iets te vaak uit haar kamertje te komen. En Ruben.. met dat mingeld niet meetellen? Mweh.. dat vond ik ook een beetje dom.

Lekker verven
Het lijkt dit seizoen wel of de kandidaten ingezet worden in de wederopbouw van Georgië.. werden ze vorige week nog ingezet als cheap-ass verhuizers, mogen ze deze week de brug voorzien van een lekker likje verf. En dat pakten ze natuurlijk fabuleus aan met een feestje inclusief wodka, ongeintresseerde saxofonist en echt megaveel superenthousiaste bewoners die spontaan mee gingen helpen. De brug was binnen no-time voorzien van een wit laagje verf en zag er weer spik en span uit. Burgemeester blij, deelnemers blij.. want moneyzzz zijn binnen. En de Mol? Die lacht maar een beetje mee deze keer. 

Per(r)ongeluk
Per ongeluk, of perrongeluk? That’s the question. De kandidaten zijn verdeeld over een heuuul oud Georgisch boemeltreintje VOL GESTOUWD met pakketjes in allerlei kleurtjes. Die pakketjes liggen natuurlijk lekker allemaal door elkaar, en moeten gesorteerd worden. Voordat ze bij het eindstation zijn, moeten alle pakketjes op kleur gesorteerd zijn en in de juiste wagon liggen. Ondertussen moeten er ook nog pakketjes afgeleverd worden op de tussenstations. Drillmeesteres Olcay schreeuwt natuurlijk weer die hele trein bij elkaar en zal wel even zorgen dat het allemaal lukt. Jan maakt er een grote puinhoop van, valt dwars door dozen heen.. maar op het einde lijkt het allemaal toch gelukt te zijn. Toch vertelt Art dat er 2 pakketjes niet zijn afgeleverd, én dat er 2 pakketjes verkeerd lagen. De perfecte Molstreek natuurlijk.. maar WIE!?

En dan executie.. my gawd. Heel Nederland in shock, iedereen z’n punten kwijt in de app want STINE IS ERUIT! Hilfe! Hoe dan!? Ik ben gelukkig zo’n schijtluis die niet vol op één kandidaat kan, maar damn.. Stine stond toch echt wel bovenaan m’n lijstje hoor. Wie is nu de Mol? I don’t have a f*cking clue.

Bij Moltalk hebben ze het praatje van Ruben en Olcay nog even geanalyseerd, over wie er nou het minste geld in de pot heeft gebracht. Olcay verdachte daar Ruben van, maar eigenlijk heeft die juist het meest ingebracht, en onze blije labrador Jan doet iedere keer maar alsof?! Huh? Kijk maar:

Ruben: 2720
Olcay: 1500
Simone: 1020
Jan: 950

Ook heeft er iemand een mogelijke hint ontdekt. Het schijnt zo dat Simone dus op de groepsfoto iedere keer op de plaats van de afvaller staat én dat ze ook nog eens de kleur t-shirt van de afvaller aanheeft. Whuuuuut! Heftig! Wordt het dan toch echt tijd om de Simone-tunnel in te duiken? Ze heeft immers al toegegeven dat ze de Mol is, toen het aan haar gevraagd werd. Hmmm.. we zullen zien. Gelukkig is het bijna weer weekend!

handtekening

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.