WIDM Molshoop #4: Vooruitzicht

Manmanman, wat een aflevering! Gewoon alweer een combinatie van keitoffe opdrachten, ultiem gemol en ze filmen het op precies díe manier dat nu heel Mol-kijkend Nederland spontaan naar Georgië op vakantie wilt. Well done!

Tijdens het ontbijt lijkt het groepsgevoel er  ineens te zijn. Simone voelt zich alleen een beetje alleen, zo zonder Bella.. en gaat op zoek naar nieuwe vriendjes. Maar die vind ze niet echt, arme Simone. Art komt binnen en is op zoek naar 3 mensen die geen claustrofobie hebben, gelukkig is Soundos er niet bij.. dat scheelt er al één. 😉 Natuurlijk wilt Loes ineens switchen, wanneer ze weet dat ze onder de grond mag. Zit een Mol niet het liefste onder de grond? Hmmm… streepje erbij voor Loes.

Tunnelvisie
Dus.. Loes, Emilio en Stine gaan onder de grond, in de Rustaveli tunnels. Jan, Olcay, Simone en Ruben lopen door de stad en ze moeten elkaar zien te vinden. Stine stuurt de groep boven de grond aan via de telefoon, ideale molpositie! Het gaat eigenlijk al direct mis bij de eerste aanwezig, die Jan nog vrolijk probeert te corrigeren.. maar helaas, niemand luistert.

Niets is wat het lijkt
OK. Een vragenlijst, van Art. Hoe moeilijk kan het zijn. Niet. Maarja, je kunt dus wel een vrijstelling winnen. Voor de finale. De finale. AAAH!

Art stelt gemene vragen. Of je al wilt weten wie de Mol is, en of je bereid bent om je maatje weg te spelen. Oh tricky. Opvallend is dat bijna iedereen kiest voor een +5000 euro voor de pot in plaats van een groepsvrijstelling, dat zou een Mol natuurlijk nooit doen. Maar dat zou wel gelijk heel obvious zijn. Stine was de enige die niet hoefde te weten wie de Mol is. Omdat ze hem zelf is? Mmmm.. ik vrees dat er hier een kleine tunnelvisie aan het ontstaan is. Maar ben zelf nog in ontkenning hoor.

Na de vragenlijst blijkt dus dat de Mol tijdens het beantwoorden van de vragen heeeeel dichtbij is geweest. Ja maar.. HOE DAN? Ik zag wel een vrouw met een rode paraplu, en een kindje met een clownsgezichtje.. maar de Mol? Nee. Niet gezien. Jij wel?

Rode draad
En oh.. die laatste opdracht was weer een toppertje hoor. Tokkelen tussen twee van de hoogste gebouwen in de stad. Whooooooaaa. Wil. Ik. Ook. Ja maar, dan echt. Zo gaaf! Opvallend was dat Stine ineens last had van een polsblessure (en er daarna even flink op slaan.. dat helpt vast) en dat Ruben echt megalast had van hoogtevrees, hij was ook helemaal bleek en stond te bibberen.. maaaaar dat er op zijn Facebookprofiel wel een foto staat van hem abseilend van een berg. Hmmm.. verdacht Ruben. Verdacht. Stine en Ruben gaan dus uiteindelijk niet naar de overkant. Stine zou ‘wel graag willen, maar een andere keer’.. WTF een andere keer? Als je er geen 5000 euro mee kunt verdienen zeker!? Het maakt niet uit, want in één van de 5 enveloppen zit dus de 5000 euro.. waardoor de aflevering afgesloten wordt met een mooie pot van 5810 euro. Nais!

Maar dan .. test en executie en dan ineens is een van mijn grootste Mollen eruit. Ik zat op het puntje van m’n stoel eh.. lag op het hoekje van de bank bij de executie. Doei Emilio, ik vond je een leuke kandidaat. Ja, ook om naar te kijken ja. Potverdorie.

En wie nou die Mol is? Jan niet, die gaat voor de winst. Olcay zou te obvious zijn. Simone doet wel af en toe een beetje gek..maar Loes en Stine vertrouw ik nog het minst. En die Ruben, tsja… die doet geen drol lijkt het wel. Zou wel een hele luie Mol zijn.. 😉

Trouwens, extra punten voor Jan deze uitzending. Flawless in z’n pyjama-pakkie door de stad rennen en dan even later abseilen met ananas-sokken. Baas.

Yeah! Tot volgende week! De helft minder punten in de WIDM-app, maar gelukkig durf ik nooit all-in te gaan, dus heb ik er nog een paar.

handtekening

 

 

 

Een gedachte over “WIDM Molshoop #4: Vooruitzicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.