WIDM MOLSHOOP #1: Een verhaal apart ..

JA! Wie is de Mol is weer begonnen! De poules zijn al opgestart, en we mogen weer los met speculeren, wantrouwen en jezelf verliezen in je tunnelvisie. Want zeg nou eerlijk, echt snappen kan bijna niemand dit spel. Of ligt dit nou echt aan mij? Om ietwat meer controle te houden op mijn verdenkingen, schrijf ik ze op. Lezen jullie mee?

Wat een feestje die eerste aflevering! Echt een geniale plottwist door iedereen in een ander land te laten starten. Ik denk dat ik die pas ook echt doorhad op het moment dat de kandidaten het ook doorhadden. Had al wel gezien dat het allemaal verschillende hotels waren, maar ook allemaal in een andere stad / land. NOPE. NIET GEZIEN. Dat is dus echt faal nummer uno. Many to follow waarschijnlijk.. 😉

Terwijl ik dit blogje schrijf lees ik dus verschillende blogjes met complottheoriëen.. maar MAN. Wat gaan mensen ver zeg! Holiemolie! Ongelooflijk. Jan en Jean-Marc stappen in een taxi met nummer 571. Dat is 13. 13e letter in het alfabet is M. Dus Mol. Of nog zo een: in de titel (een verhaal apart) staan de ee dichter bij elkaar dan de rest van de letters. EE is een duo… dus er zijn 2 mollen dit jaar. In het logo van het hotel van Simone en Bella staat er ook EE, maar dan gespiegeld.. waardoor de tweede E op een B lijkt. E + B = Emilio en Bella. Jaaa, daaaaag! Dat gaat mij echt te ver hoor, daar heb ik allemaal geen tijd voor.

De opdracht op zich was niet zo heel moeilijk, maar omdat het zich allemaal afspeelde in 5 verschillende plaatsen werd het toch allemaal wat lastiger. De kandidaten moesten op zoek gaan naar een kluis en deze openen, maar in de tussentijd konden ze ook nog 2 jokers en 2000 euro per koppel vinden. Daar gaat het nu dus al mis in de eerste aflevering: zowel Jan & Jean-Marc als Ron & Loes lukt het niet om de kluis te vinden. Zij moeten dus door voor test en executie. Ai! Er vliegt dus nu al iemand naar huis.. en dat is Ron. Jammer, want het spelletje is eigenlijk nog niet eens echt begonnen.

Maarja he… de belangrijkste vraag. Wie is nou toch die Mol?
Even alle kandidaten op een rijtje:

Bella // Jokers: 1 // Bijdrage pot: -500 (samen met Simone)
Ik verdenk Bella op dit moment nog eventjes niet. Ze lijkt het spel wel goed door te hebben, doet geen opvallende dingen.. maar doet wel haar best. Ze spot de jokers,
en deelt deze gelijk met Simone.. en ze had gelijk door dat het wachtwoord van de kluis dan wel TBILISI moest zijn.

Emilio // Jokers: 0 // Bijdrage pot: -1500 (samen met Stine)
Hmm.. ik weet het niet zo goed. Op het dooie gemakje ging hij de opdrachten in. Alsof hij eigenlijk helemaal niet meedoet aan een van de spannendste spelletjes op Nederlandse televisie. Ik verdenk hem lichtelijk want op de boulevard loopt hij echt vlak langs de MOL-envelop met 2000 euro. Hij kijkt achterom, maar ziet niets (of doet alsof) en strijkt dan zo achteloos door z’n haar…

Jan // Jokers: 0 // Bijdrage pot: – 1000 (samen met Jean-Marc)
Oh Jan.. wel fijn hoor dat’ie mee doet. Voor mij in ieder geval een reden om te kijken haha! Hij is super-enthousiast, wat we van hem gewend zijn.. maar er komt niet echt veel uit z’n handen. Samen met teamgenoot (of Mol???) Jean-Marc moet hij de test maken, maar hij krijgt een groen scherm.. en hoeft dus nog niet naar huis. Gelukkig!

Jean-Marc // Jokers: 0 // Bijdrage pot: – 1000 (samen met Jan)
Oh ja hoor.. dit is hem! Hij lijkt op een Mol, hij praat als een Mol, hij draagt een bril (is dus blind als een Mol), hij draagt zwart en gaat bijna op in de achtergrond (net als de Mol, ondergronds..). En het is gewoon een raar mannetje. Hij kwam als eerste achter het wachtwoord voor de kluis, maar ze konden hem helaas niet vinden. Ook hij maakte de test, en kreeg een groen scherm. Yes, deze gaat bovenaan op de verdenkingslijst.

Loes // Jokers: 0 // Bijdrage pot: 1000 (samen met Ron)
Volgens mij is Loes gewoon een enorm fanatieke kandidaat, die er heel erg veel zin in heeft. Samen met haar spelpartner Ron krijgen ze niet heel veel voor elkaar.. hilarisch om te zien hoe hysterisch het er aan toe gaat in de metro.. maar alles wat lukt, komt eigenlijk wel door Loes. Ze zijn helaas niet op tijd bij de kluis.. en ook zij maakt de test. Geen scherm, want Ron was net iets eerder met z’n rode scherm.

Olcay // bijdrage pot +1000 (samen met Ruben)
Deze dame trekt haar pokerface gewoon ook lekker door in het spel. Af en toe handelt ze een beetje nonchalant.. maar verder is er niets verdacht eigenlijk. Ze had wel als eerste door dat er op de achterkant van de kandidateninfo tips stonden, en die brachten eigenlijk alle kandidaten naar de locaties van geld en jokers. Een Mol had dit natuurlijk nooit ontdekt.

Ruben // bijdrage pot +1000 (samen met Olcay)
Ook Ruben is lekker enthousiast op dreef. Hij heeft de landkaart gelijk door en knalt als eerste de ijzeren staafjes op de juiste manier neer waardoor ze erachter komen dat Art in Tbilisi moet zijn. Hij is verder ook wel voorzichtig in de telefoongesprekken, maar zorgt voor teveel bijdragen om een Mol te zijn.

Simone // 1 Joker // bijdrage pot – 500 (samen met Bella)
Ja.. deze gaat wel op de verdenkingslijst. Ik vind dat ze best wel wazig doet en voor verwarring zorgt. Ze belt ook best snel met Art (zodat de volgende telefoontjes sowieso geld gaan kosten?) en lijkt niet echt heel erg geconcentreerd. Maar daarentegen ontdekt ze wel de letters WID M18.. waardoor ze niet hoeven te bellen voor de locatie van de kluis.

Stine // 1 Joker // Bijdrage pot: -1500 (samen met Emilio)
Ze belt gelijk al naar Art.. nog voordat ze ook maar geprobeerd hebben iets te doen met de puzzel. Hoppa, daar gaan de eerste 500 euro al. Daarna belt ze hem nog een keer, en op zoek naar de jokers gaat ze ook niet echt. De Joker die ze krijgt van Emilio (stommerd!) stopt ze achteloos tussen d’r (iets-te-strakke) broek. Ze handelt een beetje verdacht, dus hop.. op het lijstje!

Dus.. wie is dan die Mol?

Jean – Marc, maar stiekem zet ik m’n punten in de app niet helemaal op hem in! 😉

Tot volgende week!

handtekening

Een gedachte over “WIDM MOLSHOOP #1: Een verhaal apart ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.