Dingen die me blij maken: 2017 (!!)

Zo aan het einde van het jaar, ga je toch nadenken. Hoe dan ook. Al met al kom je dan toch op heel veel fijne momentjes, die ik heel graag nog een keertje samen met jullie wil delen. Dus deze week geen blijmakertjes van één week, nee.. van een heel jaar! Let’s go!

2017: je was een toppertje! Waarom? Hierom! 🙂

Ik danste op de tofste feestjes


Ieder jaar weer opnieuw, aan het begin is er toch wel het mooiste feestje: CARNAVAL! Dit jaar vierde ik het met m’n lieve nichtje uit Rotterdam, m’n collegaatjes en natuurlijk met m’n beste vriendinnetjes. Van giraf tot oma en van ski-pak tot Roodkapje, ik heb er een mooie week van gemaakt 🙂

Net na Pasen begon mijn festivalseizoen al.. en wel op Hrieps, ergens in een gat in Zeeland. Ik was er al door velen voor gewaarschuwd (lees: WAT ga jij daar nou doen? en Weet je het zeker?) .. maar die waren dus niet voor niets: het was een heel tof feestje, mede dankzij de Dirty Daddies (hartjehartjehartje), maar net iets teveel boer voor mij 😉

Dat je voor een feestje helemaal niet ver hoeft te gaan, bewijst zich wel weer. Ploegendienst in mijn eigen Breda, was misschien wel het fijnste feestje van deze zomer. Het was bloed-je-heet, dus het werd dansen met je blote voeten in de Galderse Meren.. maar oh.. wat was dit een mooie dag!

En zoals tradities horen te zijn: ook dit jaar waren we weer van de partij bij Breda Live. Dit jaar voor het eerst een tweedaags festival, en oeii.. dat was er weer eentje voor in de boeken hoor. Genoten van de toffe artiesten, die lieve meiden, dat lekkere bier en.. zelfs de zon. Volgend jaar weer toch dames?!

Dit jaar ging ik voor het eerst naar een écht festival, incl. kamperen: Solar it was! Het feestje zelf was (meer dan) geweldig, 3 dagen lang genoten van de lekkerste muziek, met op de zaterdag een heerlijk zonnetje (de nacht van vrijdag-zaterdag vergeet ik liever even) en natuurlijk de nodige biertjes. Dit jaar ga ik graag nog een keertje, maar of ik nog een keer in een tent ga liggen? Daar moet ik nog even over nadenken 😉

Ik genoot van de beste concerten

Op 25 maart was het dan eindelijk zover: Douwe in concert. Jaja, een avond lang genieten van die knappe jongen uit Amsterdam. Later dit jaar besefte ik me dat-ie echt pas 25 is. Hoe is het mogelijk? Niet dat het iets uitmaakt, want ik heb er van genoten. Binnenkomt komt er nieuwe muziek uit: ik kan niet wachten!

Een van de letterlijke hoogtepunten (haha) dit jaar was toch misschien wel het concert van Bruno Mars in de Ziggo Dome. A dream came true! Oh man.. wat een geluk hadden we. Dankzij wat professioneel ellenbogenwerk stonden we in één keer bijna vooraan en hebben enorm genoten van die kleine knapzak met z’n gouden stem. Bruno, i love you.

En dan eindelijk.. Adele! In het Wembley stadium in LONDEN! Na 2x finaal naast de kaarten gegrepen te hebben, was het me deze keer dus wel gelukt. En hoe? Gelijk maar voor de finale van haar concerttour, in één van de mooiste concertstadions ter wereld. Aan het begin van de avond wisten we het nog niet, maar misschien was dit wel het laatste concert van Adele ooit. Wat een ongelooflijke bofbipsen zijn wij geweest!

En tsja.. het valt ook onder de noemer concerten, maar een maandje geleden was ik bij de Jeugd van Tegenwoordig in 013 Tilburg. Oh, wat een feestje ter herkenning was dat. En jeetje wat een figuren zijn dat zeg. In een trainingspak, gouwe tanden en haren op standje 3wekenietgewassen. Zo zou ik ook wel m’n geld willen verdienen.

Ik maakte de mooiste reisjes


Met de feestdagen deed ik een vragenspelletje. Een van die vragen was in hoeveel landen je dit jaar geweest bent. Oef! Dat was een lastige, ik denk dat ik op 8 gekomen ben: Nederland, Belgie, Luxemburg, Engeland, Portugal, Italië, Spanje en de VS. Da’s best mooi toch?

Mijn eerste reisje van het jaar was ook gelijk de mooiste: NEW YORK NEW YORK! Weer een droom die uitkwam, en zo van bovenaan m’n bucketlist gestreept kon worden. In 5 dagen sjeesde ik samen met mijn nichtje Anouk door de city that never sleeps. We hebben alle highlights meegepakt en de stad heeft een speciaal plekje in ons hart.

En stiekem was ik nog niet koud terug van New York of het volgende reisje stond al klaar. En wat voor één?! Een studiereis.. een hele week cruisen op de Middellandse Zee. Als onverwachte extra werd ik die week tot reisleider gebombadeerd en nam ik samen met mijn collega’s de 80 Kras/TUI gasten onder onze hoede. Maar oh, wat was dit een mooie week! Hoogtepuntje was voor mij toch wel op Ibiza (ik was er nog niet geweest!) of misschien toch in het bijzondere Pompeï? Of toch.. die dag op zee. Met dolfijnen spotten, verse pasta en unlimited cocktails?  Ik kan niet kiezen!

Voor het concert van Adele ging ik dus naar Londen.. en ook daar was ik nog nooit geweest. Dus hoppa, daar maken we natuurlijk ook een mini-citytrip van. In 3 dagen ontdekten we de highlights van deze toffe stad. We hebben onze Oyster-card zo goed mogelijk ingezet, en ook een free citywalk gedaan. Beiden enorme aanraders! Londen is natuurlij zo’n stad waar je nog wel 10x naartoe terug kan gaan, maar er zijn eerst nog heel veel mooie andere dingen die ik wil zien voordat ik weer terugga.

Als afsluiter gingen we ook nog met het gezin naar Lissabon. Voor de ouwelui was het al heel lang geleden (lees: voor hun trouwen) dat ze in het vliegtuig stapten..dus dat was wel even spannend. Maar jee, wat hebben we genoten! Lissabon is echt een prachtige stad, met mooie cultuur… natuur en de liefste mensen! Topweekje!

Ik at de lekkerste gerechten (#vreetzakalarm)


Oh potverdorie. Wat heb ik me dit jaar ook weer als een pérfecte vreetzak gedragen. Van sushi tot pizza, high tea en high wine, haute-cuisine bij de Stadstuin (2x zelfs!) en natuurlijk was ook de nieuwe rage poké-bowl niet veilig bij mij. Ook waren de foodfestivals natuurlijk niet te missen: met Breda als hofleverancier van o.a. Eeterij op Wielen, Bumperkluiven (indoor én outdoor) en Eten op Rolletjes genoot ik van de lekkerste hapjes en drankjes. Natuurlijk mag ik de bezoekjes aan de foodmarkets in Amsterdam, Rotterdam, Londen en zelfs Lissabon niet overslaan…dat er in 2018 ook eentje komt in Breda is natuurlijk heel fijn nieuws! Let the foodfest continue!

Het is niet zo dat ik alleen maar uit eten ga hoor, ik zorg ook prima voor mezelf. Met hulp van mijn hele leger aan kookboeken, Allerhande en de fijnste kookblogs (extra hulde voor de meiden van Chicks Love Food en Leonie van GWESSE) maakte ik in mijn ieniemienie keukentje de lekkerste maaltjes voor mezelf.

Ik knuffelde met de liefste mensen
En natuurlijk .. zonder jullie was 2017 totaal anders geweest. Ik ga geen namen noemen of zomaar foto’s van jullie het wereldwijde web op gooien.. maar de mensen die ik bedoel weten dit heus wel. Laten we met z’n allen van 2018 nog een mooier jaar maken en net zo veel (of vaker) afspreken. Life’s better together!

Maar hee.. we houden niemand hier voor de gek. Naast al deze hoogtepunten waren ook heus wel wat mindere momentjes, maar als ik zo terugkijk op al die mooie momenten vallen die eigenlijk helemaal in het niets. #alwayslookonthebrightsideoflife

Allemaal heel veel plezier vanavond, maak er een mooi feestje van! Tot volgend jaar 🙂

handtekening

2 gedachtes over “Dingen die me blij maken: 2017 (!!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.