Mijn tips voor het nieuwe TV-seizoen

Weet je nog? Dat er van de zomer geen &*$% op tv was, waardoor je je hele to-do lijstje op Netflix al doorheen was en uit pure verveling spontane gesprekken aan ging knopen met je buurman? Dat hoeft niet meer.. want het nieuwe tv seizoen is weer begonnen. Ik zet even mijn favorieten van dit seizoen op een rijtje!


Risky Rivers
Maandag om 20.25 uur op NPO3
Ken je dat programma ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’ van vorig jaar nog? Twee BN-‘ers in de auto. Ik heb toen vooral genoten van de aflevering met Ferry Doedens en Ronald Giphart, en dan vooral van de fijne scheldwoorden van Ferry à la #kutjeplofkip. Die gooi ik er zelf ook nog wel eens doorheen! En nu is er dit seizoen dus iets soortsgelijks, maar dan op supersnelle rivieren.

Johnny Into The Wild
Maandag om 21.30 uur op RTL4
Twee redenen om op de maandag naar RTL4 te zappen: 1. Johnny de Mol 2. een reisprogramma. Yiehaa! Johnny neemt zijn gasten mee naar plekken op de wereld waar mensen nog echt leven zonder invloeden van de grote wereld. Op het primitieve af, en dan is het natuurlijk best raar om zo’n ondergetekende roodharige Nederlander op de stoep te hebben. Dit in combinatie met mooie beelden en sterke verhalen zorgt ervoor dat ik in ieder geval ga kijken!

First Dates
Dinsdag om 20.20 uur op NPO3
Ohh.. stel je toch eens voor. Dat ik daar in dat restaurant zou zitten met een heel camerateam op m’n neus. Dat had zomaar eens kunnen gebeuren, want in de oproep die voor dit programma op Facebook gedaan werd, was ik meerdere keren getagged. Ai! Is het zo duidelijk? Voor mij is dit soort daten niet weggelegd, ik hou het wel bij de dating apps.. dat is al spannend genoeg. Maar het is wel heeeerlijk om naar het dateleed van anderen te kijken!

Geer en Goor: Stevig gebouwd
Donderdag om 20.30 op RTL4
Oh ja hoor, onze favoriete duo is weer terug op TV! Ik denk dat ik deze keer alvast maar op de grond ga zitten, ben ik al voorbereid.. want ik ga geheid van de bank af rollen van het lachen. Maar wat er ook zo bijzonder is aan dit programma is dat ik in datzelfde uur ook vaak genoeg de tranen van m’n wangen kan halen, en niet van het lachen. De eenzaamheid van die oudjes is zo enorm zielig en confronterend dat ik bij de eerste aflevering vorige week al 2x de tranen niet kon tegenhouden…

Expeditie Robinson
Donderdag om 20.30 uur op RTL5
Whoehoe! Mijn favoriete tv-programma is terug! Hoewel het eigenlijk ieder jaar hetzelfde is, is het toch altijd weer vaste prik op de donderdagavond! Dit jaar is er wat nieuws (of eigenlijk ouds, maar toen keek ik nog niet): er doen ook non-BN’ers mee. Zal er vast ook mee te maken hebben dat de BN’ers een beetje op waren. Qua deelnemers geniet ik dit seizoen voornamelijk van Niels Gomperts (Penoza hottie) en Lil’Kleine en ben ik heeel benieuwd naar hoe lang Brace het gaat volhouden!

André Hazes, ik haal alles uit het leven
Vrijdag om 20.30 uur op SBS6
Wow, zou het dan echt gebeuren? Ik.. SBS6 kijken? Dat is echt al heeeeel lang niet gebeurd. De programma’s die erop komen trekken me gewoon niet, en terwijl dit programma daar eigenlijk perfect tussen past, trekt het me nu juist wel aan! Andre Hazes volg ik eigenlijk al in zijn eigen mini – reallife soap op Instagram Stories en dat is echt genieten. Hij maakt z’n chauffeur (zijn neefje Djarno) belachelijk waar hij bij staat en die kleine jongen van hem is zo schattig! Ik ben benieuwd of het op tv ook een beetje leuk overkomt.

Kroongetuige
Zaterdag om 22.00 uur op RTL4
Alle Molloten (Wie is de Mol-lovers) opgelet! Deze serie is een soort van mix tussen WIDM en Flikken Maastricht: 9 bekende Nederlanders worden gedropt in een fictief Zweeds dorpje waar een moord is gepleegd. De moord is natuurlijk niet echt gepleegd, en het hele dorp zit vol acteurs. Door het uitspelen van diverse opdrachten krijgen ze letters, en met die letters een wachtwoord om de kluis te openen. Kluis? Ja! 20.000 euries voor de winnaar.. mits de Kroongetuige gevonden is én de moord is opgelost. Ohja. Kroongetuige. Een van de BN’ers zit dus in het complot met de moordenaar en probeert de boel te sabboteren. Maar wie?

Heel Holland Bakt
Zondag om 21.00 uur op NPO1
We sluiten de week af met op en top Hollandse kneuterigheid. Vanaf a.s. zondag (3 september) begint Heel Holland Bakt namelijk weer! Jippie! Genieten van de (mis)baksels van hobbychefs van Nederland, kijken of je het zelf ook zou kunnen maken (en proberen natuurlijk) en van de bank of rollen om de grapjes van André van Duin. Ik kan niet wachten!

Meisje van Plezier
Zondag om 21.30 uur op RTL4
Ook RTL4 kan natuurlijk niet achterblijven met een (hopelijk) kijkcijferkanon. Dit jaar geen nieuw seizoen van Familie Kruijs of Divorce.. maar een nieuwe serie met Angela Schijf in de hoofdrol. Ze speelt Nadine die naast haar rol als huismoeder ook een nogal aparte bijbaan heeft als ‘meisje van plezier’. De eerste aflevering is inmiddels geweest en voor mij wel eentje voor op de terugkijklijst! Heb jij gekeken?

Penoza V
Zondag om 20.25 uur op NPO3
Oh.. de parel van de Nederlandse televisie! De spanningen uit de Amsterdamse onderwereld die helemaal in de handjes is van Carmen en haar posse.. die vaak genoeg in de clinch ligt met ‘het Kartel’. Helaas alweer het laatste seizoen en de roddel gaat dat aan het einde van dit seizoen iedereen dood gaat.. maar ik geloof er nog niet veel van. Ik ben zelf pas ingestapt vanaf seizoen 3, dus moet ‘het begin’ nog eens een keer terugkijken.

Lubach op Zondag
Zondag om 21.50 op NPO3
Even luchtig de week afsluiten, maar wel met rake punten die vaak toch wel terecht zijn. Soms iets op het randje, maar vaak wel waarheid. Dat is wat Arjen Lubach doet in Zondag met Lubach, een satirische talkshow op de zondagavond. Voor mij de perfecte afsluiting van de week! Wist je trouwens dat Arjen Lubach ook DJ is? Zag hem een paar weken geleden op Solar!

Heb ik nog iets gemist? Voor welke serie of programma blijf jij thuis? Let me know!

handtekening

 

 

2 gedachtes over “Mijn tips voor het nieuwe TV-seizoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.