The New York Diaries I: Times Square ontdekken en New York te voet

Concrete jungle where dreams are made of,
there’s nothing you can’t do.. now you are in New York.
These streets will make you feel brandnew, big lights will inspire you..

Let’s hear it for New York.. New York! ❤

Oh New York, je hebt mijn hartje gestolen! Vanaf het moment dat ik de skyline tevoorschijn zag komen verscheen er een smile op mijn smoel en die is er die 6 dagen niet meer afgegaan. De verhalen die iedereen vol enthousiasme vertelde heb ik allemaal zelf mogen beleven, en daarin neem ik jullie graag mee! In drie blogjes, iedere twee dagen eentje.. anders blijf ik lullen! 😉

Vliegen naar de US of A
Brave Hollanders dat we zijn waren we natuurlijk ruím op tijd aanwezig op Schiphol, helemaal toen we zagen dat we een uur vertraging hadden. Hmm.. hoe vermaak je jezelf 4,5 uur op een luchthaven? Nou.. niet met shoppen dus! Gewoon met controle.. Damn, wat is die Trump streng! We hebben de volle tijd nodig gehad om de bagage te dumpen, door de security te gaan en daarna aan het vragenvuur onderworpen te worden. Met wie ik ging, waar ik sliep, of ik mijn koffer zelf heb ingepakt (eh ja.. helaas wel, ik ben 27), of ik mijn rugtas onbeheerd had achtergelaten, of ik een laptop/tablet/e-reader/camera mee had met en waar ik die voor ging gebruiken, of ik van plan was om terug te komen.. Oeff! Het zweet stond me op m’n rug, maar na een tijdje toch Trump approved hoor! Nu kan het echt beginnen!

De vlucht verliep prima…KLM, uitgevoerd door Delta. Voor Anouk was het de eerste keer ‘alleen’ vliegen, en dan gelijk zo ver, dus dat was wel eventjes spannend… maar alles ging goed! Drie films en een tukje verder werd de daling ingezet en gingen onze hartjes sneller kloppen. We zijn er!

Times Square
Na een (heel duur, maar onvergetelijk!) taxiritje stonden we dan recht voor ons hotel.. op loopafstand van Times Square. De eerste highlights hadden we al vanuit de taxi bekeken en bijna stuiterend van enthousiasme gingen we op ontdekkingstocht. Eerst een rondje om het hotel, over Times Square.. ons vergapen aan die grote neonreclame’s, ons leven wagen bij het oversteken van de straat, geweldige grote winkels zoals een Disney store van 3 verdiepingen (aaaah!) en de (overgewaardeerde, if you ask me) M&M store waar blijkbaar iedereen het noodzakelijk vond om helemaal los te gaan, en natuurlijk de nodige selfies op de bekende Times Square trappen.

Lampjes, lampjes.. OVERAL lampjes!

Selfie, zonder stick.. met korte armpjes. Op dé Times Square trap!

 

Na een hapje eten bij een Cubaans restaurant (lekker, maar het minste van de hele week), zijn we aan ons metro-avontuur begonnen. Toch even uitpuzzelen hoe het systeem precies in elkaar zit. Ons doel was de 230th Fifth Rooftop Bar (dus.. voor de NYC noobs onder ons: een rooftopbar op de kruising van 230th street met 5th Avenue), en daar kwamen we warempel ook vrij snel uit. Lopend ernaartoe verscheen ineens het Empire State Building om de hoek, en dat is ook precies waarop je een prachtig uitzicht zou moeten hebben vanaf de rooftop bar. Niks gelogen!

IMG_20170502_221849

En dit was de beste foto, kun je nagaan .. #wewarenmoe

Moe, maar voldaan.. met een perfecte eerste indruk van deze wereldstad, doken wij ons hotelbedje in. Ohja! Op deze eerste avond hebben we ook maar gelijk de New York Citypass en een metrokaart gekocht, zodat we de hele week daar in ieder geval geen omkijken meer naar hebben. Ook een kaartje voor de stand-up comedy show later die week zat al in the pocket.. dus al met al was dat een dure eerste avond! 😉

Wandelen door New York

Op dag twee, voor ons dus de eerste échte dag.. gaan we de stad te voet ontdekken. Het plan is om vanuit ons hotel ‘omhoog’ te lopen naar Central Park, en daarna weer naar ‘beneden’ via Fifth om zo langs verschillende hotspots te komen. And so we did.. Als echte New Yorkers liepen we daar dan, op sneakertjes.. rugzakje mee en zonnebril op! Want jaaa, wat was het lekker weer. Heerlijk! ❤

IMG_4217Hoe bizar is het dat zodra je een stap in Central Park zet er gelijk een enorme rust is. Geen getoeter, niet honderdduizend mensen voor je neus. Niks. Rust en kalmte. Ohja, en eekhoorns!

IMG_20170503_121357

Twee blije meisjes, en 100 Chinezen, op een rots in Central Park.

Wist je dat: Central Park 4 kilometer lang is, bijna 350 hectare groot en dat het 16 jaar duurde voordat het park helemaal aangelegd was?

Na een tochtje door ongeveer 1/10 van het park gingen we door naar de Roosevelt Island Tram, een kabelbaanachtig trammetje over de Hudson heen naar (je gelooft het niet..) Roosevelt Island. Superleuk om zo de stad eens te zien, en nog leuker omdat het gewoon inclusief in de metrokaart zit! Aanrader dus! 🙂

IMG_4239

IMG_4267

Don’t mind the special effect 😉

Goed opgevoed dat we zijn hebben we ook een kaarsje aangestoken in de St. Patrick’s Cathedral op 5th Avenue. Wat een bizar mooie kerk is dat zeg, zo tussen de wolkenkrabbers in. Echt wow.

IMG_4295IMG_4289Over wolkenkrabbers gesproken.. recht tegenover de kerk staat Rockefeller Centre. Whoe! Top of the Rock it is! We kochten een kaartje voor een paar uur later, zodat we zonsondergang mee konden maken. In de tussentijd gingen we naar Grand Central Station, aten we een hotdog en keken we onze ogen uit. Heel. Veel. Mensen. Overal.

Wist je dat: Grand Central Terminal de meeste perrons ter wereld heeft? Maar liefst 44, met 67 sporen en bijna 600.000 bezoekers per dag.

We doken ook nog even Victoria’s Secret in, waar we vooral inspiratie opdeden.. en konden de verleiding van de grote flagship store H&M niet weerstaan. Daarna terug naar Rockefeller Centre, op naar Top of the Rock! Met onze NY Citypass mochten we in een fastline, en waren we eigenlijk in een mum van tijd aan de beurt. De lift naar boven is al een attractie op zich (al blijft die van de Burj Khalifa in Dubai nog 1000x leuker) en vanaf het eerste niveau is het uitzicht al spectaculair! Je kunt een rondje om de toren lopen waardoor je alle kanten van de stad kunt bewonderen.. het meest bizarre vond ik denk ik toch wel dat hoe hoog je ook bent, je constant de sirenes van ambulance/politie/brandweer hoort. Als een soort van soundtrack van de stad.

Wist je dat: Top of the Rock het beste uitzichtpunt van NYC is? Je komt tot helemaal bovenin de toren, op 259m hoogte

We zijn in totaal denk ik wel 2 tot 3 uur boven geweest, en het is maar goed dat ik geen analoge camera bij had, want dan had ik wel 100 rolletjes volgeschoten. Dat uitzicht! Met de ondergaande zon! En dat licht! En aaaaah! Verliefd. Instant.

IMG_20170503_195001

On top of the woorr.. ROCK!

IMG_4403

Chinezen en selfiesticks, ook in NYC overal.

IMG_4339

Oneindig uitzicht, en nog veel verder!

IMG_4337

Blij XXL

Nadat we zo ongeveer stuiterend Top of the Rock afkwamen zijn we even af gaan koelen en hebben we daarna de avond afgesloten met de BESTE BURGER EVER bij Five Napkin Burger aan de Restaurant Row, op loopafstand van ons hotel. Hoe ideaal wil je het hebben?

Je begrijpt dat we die avond ongeveer 3 tellen nodig hadden voordat we in slaap vielen op ons heerlijke hotelbedje..Maar gelukkig was dit nog maar dag één! Nog veel te gaan!

 

 

Een gedachte over “The New York Diaries I: Times Square ontdekken en New York te voet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.