Eeuwenoud verhaal…

Eeuwenoud verhaal, steeds opnieuw bedacht…

Gisteren was het eindelijk zover: ik ging samen met Mandy naar de musical Belle en het Beest in het Circustheater in Scheveningen! En oh, wat was het mooi! Ik heb echt werkelijk waar iedere minuut met volle teugen genoten. Het was voor mij de eerste Disney musical. Ik heb nu eigenlijk alle ‘grote producties’ van Stage Entertainment meegemaakt, vanaf Ciske de Rat in 2009. Net daarvoor waren Tarzan, Belle en het Beest en de Leeuwenkoning.. die heb ik dus gemist en ik hoop echt megahard dat die heel snel terugkomen! (lezen jullie mee, Joop en Albert?)

Iedereen kent het verhaal natuurlijk wel: de eigenzinnige Belle uit het kleine boerendorpje, met haar professor papa die allemaal rare streken uithaalt. En dan natuurlijk Gaston, DE hunk/uitslover van het dorp, in de musical gespeeld door Freek Bartels .. echt geniaal!, met zijn slaafje Lefoux. Oh wat heb ik gelachen om die twee. Vooral de speciale sound effects iedere keer wanneer Lefoux een stoot kreeg van Gaston deden het hem… (over Gaston gesproken, hebben jullie dit filmpje uit Disneyland Parijs wel eens gezien? Echt doen hoor!) En dan natuurlijk de glansrollen voor Lumnìere en Tickens, de betoverende kandelaar en klok in het kasteel van Beest. Die onderlinge grapjes, en het extreme gedrag van Lumnière met een dik Frans accent.. echt heer-lijk! Vooral ook toen ze een stukje improvisatie (of toch gewoon dik ingestudeerd, het was leuk iig) deden, zorgde ervoor dat ik helemaal stuk ging.. :

“Het is papier, Lumnière… Non, c’est papier, Tickens! Papier – papiiiieeer- papier! – papieeeer! PRAAT NEDERLANDS MET ME – PRAAT FRANS MET ME! ”

Echt hoor.. ik ging stuk! Hahaha! Gewoon even Kenny B. er tussendoor gooien, geweldig! 😉

Zo. Mooi bruggetje, al zeg ik het zelf. Een musical is natuurlijk geen musical zonder muziek. De allereerste tonen uit de orkestbak zorgden er al voor dat ik overal kippenvel kreeg. En eigenlijk is dat de hele musical niet opgehouden. Onverwacht kon ik alle nummers helemaal meezingen en ik was weer eventjes helemaal kind. Toch gek he, wat Disney met je doet! Vooral het stuk waarin Belle en het Beest gaan dineren en het hele kasteel ‘tot leven’ komt om voor hun het lekkerste diner klaar te maken, gezongen door Lumnière met een dik Frans accent (Kom er-in, kom er-in …Lekker eten doet vergeten, dat is waarheid als een koe!).

Ik zal verder niet te veel vertellen, want het is veel leuker om het zelf mee te maken. Zelf wist ik het na het kijken van de Musical Awards zeker, ik ga naar deze musical! Kijk hieronder maar dit filmpje, en je weet waarom:

Ik sluit nog even af met een megagoede tip: eet je eigen de komende tijd even onmeunig aan de Optimel/Campina/Chocomel en doe meer met Eurosparen. Hiermee krijg je namelijk maarliefst 30% korting op de tickets, en kan je dus net als ik voor 60 euro genieten van deze prachtige show! Meer info op http://www.eurosparen.nl. 🙂

Altijd zo gegaan, altijd zo geweest … Meisje en het Beest. ❤

handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.