GETMEBODIED: Harbourrun 2014

Vandaag over 4 weken is het zover: de Harbourrun 2014! Na maanden van samen trainen met de bootcampbabes (en -hunk) is ons doel dan eindelijk aan te raken. Voor diegenen aan wie ik het nog niet heb uitgelegd.. de Harbourrun is een obstakelrun dwars door de haven van Rotterdam. Het parcours van 10 km is uitgezet dwars door de verschillende haventerminals, en onderweg komen we 15 tot 20 obstakels tegen. Maar omdat beelden altijd meer zeggen dan 1000 woorden, onderstaand een filmpje van vorig jaar:

Heftig hè? Hoe ik het ga doen weet ik nog niet, maar ik ben er zeker van dat ik die finish (boven op twee zeecontainers!) over kom.. al is het kruipend! De eerste tien obstakels zijn inmiddels bekend, en ik neem ze graag … als soort van mentale voorbereiding .. even met jullie door:

 

Langs containers? Wel nee joh! We gaan er over heen! Als eerste via een net tussen twee containers door en de tweede hindernis is een heuze Container Wall van twee zeecontainers, waar we overheen moeten via opgestapelde hooibalen.

 

Hindernissen die normaal door mariniers in opleiding worden genomen, staan 12 oktober ook op ons te wachten tussen de containers en kranen. Als eerst de hordes: ik denk dat ik ze maar gewoon zie als een soort rekstok, en al koprollend erlangs ga? Daarna tijgeren onder de steigers door.. op handen en knieën dus!

 

Normaal gesproken liggen deze dingen als stootkussens tussen een gigantisch containerschip en de havenkade.. maar op 12 oktober wordt er van me verwacht dat ik hier overheen kom. Iemand enig idee hoe? Obstakel nummer 7 doet me denken aan ‘Ter Land, ter Zee en in de Lucht’: omhoog klimmen – de bel rinkelen –  en weer terug. Deze moet redelijk te doen zijn ..

 

Klimmen en klauteren door een wirwar van steigerbuizen. Het zal even een gepuzzel worden, en helemaal alleen gaat het waarschijnlijk niet lukken (denk aan een been/arm dat ergens vast blijf hangen), maar deze lijkt me best leuk! Aan het einde van het parcours staat de grote broer van een hindernis in het begin ons op te wachten: de container wal XXL. Geen twee, maar drie zeecontainers waar we overheen moeten zien te komen. Help!?

 

Een van de hindernissen waar ik het meest tegenop kijk: de monkey bars. Als een aapje aan m’n armen tussen twee zeecontainers door. Gelukkig kan ik dit oefenen in de speeltuin….De finish zal zijn bovenop twee zeecontainers: via palletten klimmen we omhoog en zullen we, totaal uitgeblust maar vol trots, onze medaille in ontvangst nemen!

Soms denk ik wel eens: waarom heb ik me ook al weer ingeschreven? Maar dan zie ik ons top team weer voor me, met de beste trainster die we maar kunnen wensen, en haal ik daar weer voldoende energie en zelfvertrouwen uit om ervan overtuigd te zijn dat we het allemaal gaan halen! Lieve bootcampbabes (en -hunk) en Fatima: bedankt voor alles, zonder jullie is het niet te doen!

Deze blog schrijf ik natuurlijk niet voor niets: ik zou het supertof vinden als jullie mij aan komen moedigen. Dus bij deze: wie is erbij op zondag 12 oktober (met natuurlijk een gigantisch spandoek..)?!

 

handtekening

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.