Vrouw zoekt boer: 10 nieuwe boeren!

Ja hoor, het nieuwe seizoen is los. Alweer de tiende editie vol met trappelende boeren die op zoek zijn naar liefde. Uit 635 (!) aanmeldingen hebben ze wat mij betreft een hele leuke mix geselecteerd. Jong, oud.. man, vrouw, verlegen, gesloten.. maar ook juist heel open. Hebben jullie opgelet? Ik wel hoor.. hier zijn ze.. 10 boeren op zoek naar een nieuwe liefde!

Screenshot 2018-05-13 at 22.07.57

Remco, 28 – Friesland
Melkveehouder

We beginnen de voorstelronde met grote, Friese knuffelbeer Remco. Zijn wekker gaat om half 5.. en om 5 uur staat hij al de koeienstront weg te spuiten in de stal. En dat vind ie nog lekker ook. Knap hoor! Maar ik draai me dan toch echt nog even een (of twee…drie) keer om. Hij staat nu ruim 4 jaar aan hoofd van de boerderij, waar hij ineens alle verantwoordelijkheid voor kreeg toen zijn vader ziek werd. Een grote stap, en eigenlijk wil hij dat liever met z’n tweetjes dan alleen. Ik ben benieuwd wie schrijft naar deze leuke Friese krullenbol!

Rudie, 33 – Groningen
Melkveehouder

Net als Remco heeft Rudie ook wat advies nodig van Yvon, over hoe hij met meiden moet communiceren.. want tsja, daar zijn die boertjes niet zo heel goed in hé. Hij woont nu al ruim 2 jaar in een best-wel-mooi huisje dichtbij de boerderij, maar heel het huis is LEEG! Ik kreeg bijna een boer-Johan-uit-Denemarken-flashback.. meine Güte. Yvon maakt het in ieder geval al gezellig door de open haard voor het eerst eens aan te zetten. Gezelligheid, dat is wat Rudie nodig heeft. Iemand die voor hem zorgt wanneer hij thuiskomt na een dag hard werken.

Rudie: “Koekje erbij?”

Marnix, 39 – Noord Holland
Vleesveehouder + ponyfokker

Hij houdt dikbil-koeien, nou.. dan zou ik er in principe bij kunnen passen toch? Hhahaha! #deleukstespotiszelfspot Hoe hij in het leven staat, komt me toch eigenlijk wel schrikbarend bekend voor. Eigenwijs, en niet echt bereid z’n eigen plannetjes op te geven om het met iemand te delen. Ai, confronterend!? Maar dan ineens, een welkome afleiding: PUPPIES! Aaaah! Wat een lieverd.. deze man verdient gewoon een hele lieve vrouw die goed voor hem gaat zorgen en hem flink knuffelt zodat die ‘botte boer’ sticker een beetje van hem af gaat.

Saskia, 53 – Utrecht
Melkgeitenhoudster

Een vrouw! Wat leuk! En.. babygeitjes, ahhhh! Na het overlijden van haar man, toen ze 39 jaar oud was, bleef ze samen met haar 3 jongens achter met de geiten. Samen met haar 2 zoons en 1 schoondochter runt ze nu de geitenhouderij. 7 dagen in de week, volle bak aan de slag en gewoon simpelweg geen tijd om verliefd te worden. Ideale moeder, oma, oppas én boerin.. wat wil je nog meer? Schrijven mannen, kom op!

Wim, 28 – Flevoland
Akkerbouwer

Ah! Nog een jonkie, wat een gezelligheid! Een leuke rode krullenbol die samen met Yvon de aardappels van het land gaat halen. Hij jonast haar zo 1-2-3 over de kar heen, hopta! Samen met wat andere boeren werkt hij samen en deel zo de kosten. Slim! Hij schaamt zich een beetje voor zijn stotteren.. wat hem dan samen met die rode krullenkop een hoge cute factor geeft! Deze heeft wat mij betreft nog het meeste potentieel, maar ik denk dat ik dit seizoen m’n pen toch laat liggen hoor..

Wim: “Mooi hoopje klei, mooi hoopje klei”

Wilfred, 43 – Gelderland
Melkveehouder

Ach gut, Wilfred. Nog nooit echt een serieuze relatie gehad.. en altijd op zoek geweest naar een vrouw. Hij gaat 1 à 2 keer per jaar op single-vakantie, dus probeert het wel.. maar helaas tot nu toe nog altijd single gebleven..en nooit een duo geworden. Ook een paar keer flink op z’n hart getrapt, waardoor hij nu niet altijd meer durft.. maar ach, wat een lieve man lijkt het zo! Met tranen in z’n ogen biecht hij aan Yvon op dat hij eigenlijk wel een beetje baalt van zichzelf en het ziet als een grote faal dat hij nog alleen is. Wie gaat er even een dikke vette knuffel naar Gelderland brengen?

Steffi, 27 – Noord Brabant
Hengstenfokster

Nog een vrouw! Steffi is een echte Brabantse boerenmeid die samen met haar vader een hengstenfokkerij runt. We krijgen gelijk een mooi beeld, want ze gaat eerst ‘sperma vangen’ en brengt dat even later handmatig (ja echt, met zo’n lange handschoen) bij een merrie naar binnen. Maar zelf gaat het dus nog niet echt helemaal lekker in de liefde. Te verlegen geeft ze lachend toe dat ze zichzelf eigenlijk nooit de knapste van het stel vind. Kom op Steffi.. je bent leuk zat! Laat je zien!

Jan, 60 – Noord Holland
Melkveehouder

Oef. Weer zo’n strenge en gesloten Noord Hollander… blijf ik toch een apart volk vinden. Maar wanneer Yvon begint over zijn vrouw, die in 2012 is overleden na een kort ziekbed, zakt de muur in één klap naar beneden en verteld hij met een krop in zijn keel en tranen in zijn ogen dat hij graag een nieuwe liefde in zijn leven toe wilt laten. Terwijl zijn dochters zorgen voor de avondmaaltijd, scheurt hij met Yvon op de quad nog even over het erf.. en aan tafel jankt iedereen nog even mee, ze zijn er allemaal klaar voor. Ik gun dit gezin een hele lieve vrouw die boer Jan eens even een flinke knuffel geeft.

Jaap, 49 – Noord Holland
Snijbloemkweker

Een schutterige en verlegen boer die letterlijk uit-de-tuin gelokt moet worden. Weg van zijn bloemen, de stad in! 5000 bossen bouvardia’s vliegen er per dag over de lopende band, stuk voor stuk vastgepakt door boer Jaap.. maar het liefst neemt hij natuurlijk iedere dag een bosje bloemen mee naar zijn vrouw. Zijn ouders wonen op loopafstand van de boerderij en daar schuift hij dan ook gemakkelijk aan. Lieve mensen, die het hun zoon ook zo enorm gunnen. Prachtig!

Michelle, 29 – Noord Brabant
Champignonkweekster

En last but zeker not least: een vlotte en knappe Brabantse.. full in de champignon-business, en op zoek naar een man. De hoekbank met knuffelhoek is er, maar de man ontbreekt nog.. Een paar keer flink op haar hart getrapt, waardoor ze niet altijd meer heel erg goed durft. En ook dat is eigenlijk wel iets wat ik in mezelf herken. Dat je eens van iemand anders dan je moeder of vriendinnen hoort dat ze blij met jou zijn. Zo welkom soms! Kan ik me geen konijnenhoudster noemen voor een volgend seizoen? :p

En wat nu.. ? 14 dagen de tijd om je beste liefdesbrief te schrijven, want dan al sluiten de inschrijvingen en mogen de boeren weer geen graaien tussen bergen brieven. Wie denk jij dat de meeste brieven gaat krijgen? Ik ben benieuwd maar geef Wim wel de meeste kans!

handtekening

 

2 gedachtes over “Vrouw zoekt boer: 10 nieuwe boeren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.