This is Africa #1: Aankomst in Johannesburg / Panorama route / Kruger park

Inmiddels ben ik alweer een half jaar thuis (whuut? time flies!) .. en nog steeds denk ik iedere dag weer terug aan die toptijd in dat mooie Afrika. Man oh man, wat heb ik genoten. Ik blijf julllie ook maar steeds beloven op meer foto’s en verhalen, maar het komt er gewoon maar niet van serieus! Hoe kan het toch dat de tijd hier in Nederland altijd voorbij vliegt en daar eindeloos leek te duren? Maar hier istie dan hoor, de allereerste, echte, enige, originele Zuid Afrika blog! *ontvangt applaus*

Ik zal netjes bij het begin beginnen.. Schiphol. Nee grapje, dat slaan we natuurlijk over.. anders komen we er nooit. Wat wel grappig is, is dat we de groep eigenlijk pas echt compleet zagen op Johannesburg Airport. Toen was er ook gelijk het eerste probleem: Martijn. Nergens te bekennen die kerel. De meesten hadden de groep al wel gevonden..was het niet op Schiphol, dan wel tijdens de tussenstop op Istanbul. Maar geen Martijn dus. Na twee uur wachten en zoeken (misschien is hij vergeten uit te stappen, en vliegt hij door naar Kaapstad?) toch maar besloten om door te rijden. Een tijdje later hoorden we eindelijk dat hij de reis geannuleerd had, maar per ongeluk toch op de lijst stond. Eerste minpunt voor Shoestring was binnen.

Amen , onze reisleider en chauffeur voor deze reis trapt de truck (vanaf nu aan Pavarotti genoemd) flink op z’n staart en we rijden door naar onze eerste overnachtingsplek. Het wordt inmiddels al donker, dus het is te laat om nog langs het panorama punt te rijden.. maar dit doen we morgenochtend. Wake up call om 6u, wat de hele reis niet anders zal zijn. Auw.

aankomst Johannesburg - truck (2)onderweg (4)

Na de allereerste nacht in onze tentjes, worden we verkleumd wakker. We zijn toch wel in Afrika? Het vriest bijna! Hoe dan? Gelukkig warmen we al snel op, wanneer we weten dat we vandaag al naar het Kruger Park gaan. WHOEHOE!

Maar eerst.. de Panorama route: God’s Window, Three Potholes en Blyde River Canyon. En omdat beelden zo veel meer zeggen dan woorden (gatver, wat cliché):

Blyde River Canyon - yolo   Blyde River Canyon (11) Blyde River Canyon duodrie gezusters (12) drie gezusters (23) God's Window (3) God's Window (5)

Omdat we hier eigenlijk gisteren langs hadden gemoeten lopen we vanaf dag één al achter op schema. In sneltreinvaart hebben we dan ook deze drie landmarks bezocht en daarna scheuren we door naar het Kruger Park, het is tijd voor onze eerste gamedrive! We gaan vandaag ‘gewoon’ met Pavarotti het park in, en moeten dus op de geasfalteerde paden blijven. Morgen maken we een echte gamedrive met een gids, en mogen we ook van de paden af. Maar dat maakt niet dat we al heel veel van ons lijstje af kunnen strepen: buffels, zebra’s, antilopes, dikdiks, neushoorns, giraffes, kudu’s en ja hoor.. ook olifanten!

impressie Kruger (2) buffel (1) zebra (7) giraf (6) olifanten (22) neushoorn (6)

Tot zover de eerste wildlife ervaring, prachtig mooi! Dit kan ik hele dagen doen! En dat is maar goed ook.. de volgende dag worden we om 6u opgehaald en hebben we een hele dag een georganiseerde drive, in een 4×4 jeep tot zonsondergang!  Die foto’s zijn dan ook veel mooier, omdat we veel dichterbij konden komen.. nog meer genieten dus!

bavianen (5) buffels (3) giraf (2) impala impalas (1) impressie Kruger (6) koedoe (1) koedoe (3) landrover foto's (5) neushoorn (4) nijlpaard (4) olifanten (1) olifanten (9) olifanten (13) olifanten (21) olifanten (24) olifanten (26) overstekende impalas (1)

Zo, dat was hem dan. De eerste 3 dagen in Zuid Afrika, in net iets meer dan 500 woorden en 34 foto’s. Volgende verslagje zal gaan over Swaziland en het bezoek aan Hluhluwe NP! Be prepared 🙂

handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.