COUNTING THE DAYS: 10 days to go!

Kunnen jullie me even knijpen? Ik geloof het niet namelijk.. nog maar 10 dagen en dan begint mijn grote Zuid Afrika avontuur! OMG.. en ik moet nog zoveel regelen! Of althans dat denk ik. Lijstjes zijn gemaakt, de meeste dingen zijn geregeld en last minute aangeschaft en mijn backpack heb ik in mijn hoofd (waarschijnlijk al veel te vol) ingepakt.

Ondanks dat ik toerisme heb gestudeerd, ben ik heel blij dat mijn reis zelf volledig geregeld is. Als ik nou geen baan had, had ik het met liefde zelf helemaal uitgeplozen en alles geregeld.. maarja, geen baan = geen geld = niet naar Afrika. En ik moet eerlijk bekennen dat na een drukke werkdag ik a) geen zin heb om weer achter een schermpje te kruipen en b) alleen maar aan m’n bed (en okée, eten) kan denken.

Maar de laatste tijd heb ik veel dingen geregeld. Het allerleukste was de eerste kennismaking met drie van de meiden die meegaan op de reis. Zondag 21 september hebben we afgesproken in Den Bosch.. op het station herkenden we elkaar al direct en tijdens een gezellige lunch hebben we elkaar een beetje beter leren kennen. Jammer dat we maar met zo’n kleine groep waren, er gaan immers 22 mensen in totaal mee. Maar :Emma, Anita en Karen, ik ben er zeker van dat we het super gaan hebben met ons vieren! 🙂

Voor mijn vorige reis naar Azië had ik alle inentingen nog, ik heb destijds gekozen voor levenslange vaccinaties dus ik dacht dat ik goed zat. Voor de zekerheid toch maar een bezoekje gebracht aan de GGD, en dat is maar goed ook. De arts begon namelijk compleet te stressen over mijn rabiës-vaccinatie, die ik dus niet heb.. en waarvoor ik ook te laat ben omdat er 28 dagen voor de 3 inentingen nodig zijn. Er was al bijna een afspraak gemaakt bij een kliniek in Kaapstad, maar daar heb ik even een stokje voor gestoken. Mocht je namelijk gebeten worden door een schuimbekkende hond/aap, moet je altijd naar het ziekenhuis (vaccinatie of niet). Omdat ik bij mijn vrijwilligerswerk ga werken met wilde dieren, denk ik dat bij een beet van en leeuw wel grotere zorgen heb dan een eventuele rabiës-infectie.. de gedachte of mijn been weer teruggezet kan worden ofzo ;). Laten we dus maar gewoon het beste hopen en ervan uitgaan dat ik niet gebeten wordt. (note to self: hoe lief het hondje of aapje of ander pluizig beestje ook is.. NIET AAIEN!).

Na mijn bezoekje aan de GGD was m’n toilettas al gevuld: malaria tabletten, diarreeremmers, ORS en heel belangrijk: DEET.. ik sjouw alles maar gewoon mee. Better safe than sorry! Zijn er nog andere (medische) dingen die ik echt mee moet nemen? Standaard EHBO-kit gaat sowieso mee en natuurlijk ook zonnebrand.. want poeee wat wordt het toch een lekker weertje! Ik wil jullie niet nog meer jaloers maken, maar ik doe het lekker wel: de temperatuur loopt op van 25 naar 30 graden. Dat wordt genieten!

Omdat mijn reis op donderdagavond eindigt en de groep vrijdagochtend weer terug vliegt naar Nederland, heb ik een weekend vrij te besteden in Kaapstad. Op maandag wordt ik immers pas opgehaald op het vliegveld van Port Elizabeth voor mijn vrijwilligerswerk. De vlucht en het hostel zijn geboekt en dat zorgde alleen maar voor meer (gezonde) zenuwen: over een maand, 7 november, zit de rondreis er gewoon al op! Ik kan niet wachten! 😀

Mocht er iemand nog tips hebben, laat het me weten! In mijn vrije weekend in Kaapstad wil ik graag dingen doen die ik tijdens de reis niet heb kunnen doen. De Tafelberg moet sowieso beklommen worden, en een bezoek aan Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop staat ook op de planning. De pinguïnkolonie bij Boulders wil ik ook graag zien.. en stiekem denk ik aan een gevalletje ‘gewoon doen’: paragliden vanaf Lions Head. Zien jullie me al gaan?

handtekening

 

 

6 gedachtes over “COUNTING THE DAYS: 10 days to go!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.