THROWBACK THURSDAY: Curaçao ’13

Nieuwe categorie! Ik tel nu de dagen af tot mijn reis naar Zuid-Afrika, maar dat is natuurlijk niet de eerste mooie vakantie die ik heb mogen meemaken! In mijn 24 levensjaren heb ik al heel wat landen mogen bezoeken, waar ik alleen maar heel erg dankbaar voor ben. In deze categorie wil ik, op donderdagen, terug gaan blikken op deze reizen. Ik trap af met Curaçao.

SAM_2462

Afgelopen week ontvang ik iedere dag weer een mooie herinnering aan die topweek in de Cariben vorig jaar. Dat komt door de app Timehop die je dagelijks een overzicht stuurt wat je poste op je social media 1, 2, 3 en 4 jaar geleden. Zo werden afgelopen week deze  plaatjes onder mijn neus geschoven:

_20140827_215427

Terwijl het hier in ons kleine kikkerlandje maar niet droog leek te worden, droomde ik weg naar de witte zandstranden en het helderblauwe water. Oh, wat heb ik toen genoten zeg! Samen met lieve vriendin Nora was ik vorig jaar op zoek naar een toffe vakantie. Na lang zoeken en veel verschillende bestemmingen kwamen we uit op Curaçao: een weekje genieten op een eilandje in de Caribische Zee leek ons niet verkeerd!

Zo gezegd zo gedaan. Geboekt via een Duitse touroperator, omdat dat gewoon honderden euro’s scheelde met Nederland, kwamen we uit bij een supersjiek hotel: Floris Suite Hotel in Piscadera, net buiten Willemstad. Net nadat we geboekt hadden kwamen we er achter dat dit een gay-friendly 18+hotel was.. dus lichtelijk nerveus waren we wel. 😉 Gelukkig bleek dit bij aankomst reuze mee te vallen en werden we supervriendelijk ontvangen door het Nederlandssprekende (het grote pluspunt van op vakantie gaan in Curaçao) personeel! Onze kamer, of beter gezegd suite, was echt gigantisch. Slaapkamer, badkamer en aparte woonkamer met balkon.. helemaal alleen voor ons tweetjes! Echt top!

Maar, op die kamer hebben we heel weinig tijd doorgebracht.. na het ontbijt gingen we iedere dag lopend naar het privéstrandje en genoten we van de Curaçaose zonnestralen met een cocktail van de Pirate Bay in onze handen. Einde van de middag namen we vaak de shuttlebus naar Willemstad voor een hapje/drankje en verkenning van de hoofdstad.

SAM_2428 SAM_2439

Maar natuurlijk hebben we niet alleen de luie toerist uitgehangen. Voor de week dat we er waren hebben we heel wat activiteiten ondernomen. Zo hebben we gezwommen met dolfijnen (dream come true!), een dagexcursie gemaakt naar Klein Curaçao en een dag een auto gehuurd en het hele eiland over gecrosst. Omdat foto’s meer zeggen dan duizend woorden volgen hieronder de hoogtepunten van ons weekje Curaçao. Enjoy!

drieluik

DSC06303 20130822 3pm-north-IN 074 SAM_2588

Het liefste zou ik vandaag nog terugvliegen naar dit mooie eiland, wat heb ik genoten! Toch doe ik het niet.. want er is nog zoveel anders mooi te ontdekken op onze aardkloot! En naast die oneindig veel mogelijkheden ben ik helaas ook gebonden aan vakantiedagen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook prima doen alsof, vanachter je scherm waan je je zo aan de andere kant van de wereld! Bijvoorbeeld met de toffe site van 27 vakantiedagen, die je precies laten zien waar en hoelang je op vakantie kunt om je vakantiedagen zo gunstig mogelijk in te zetten. Handige tips en reiservaringen, met foto’s om bij weg te kwijlen… ik neus alvast even rond!

handtekening

 

3 gedachtes over “THROWBACK THURSDAY: Curaçao ’13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.