COUNTING THE DAYS: 59 days to go!

Het is inmiddels alweer een dikke maand geleden dat ik mijn eerste blogje publiceerde.. dat betekent dus dat ik alweer 30 kruisjes heb kunnen zetten op mijn kalender: nog maar 59 dagen te gaan! Druk bezig met de voorbereidingen en de kriebels zijn steeds nadrukkelijker aanwezig. Ik heb er zoooveel zin in, ongelooflijk!

Wat ik heel leuk vind is dat ik inmiddels leuk Facebook-contact heb met een paar meiden uit ‘mijn’ rondreisgroep, en dat we een datumpje hebben geprikt om elkaar voor de reis te ontmoeten. Er gaan tot nu toe 20 mensen met de reis mee, waarvan 7 singles (ik + 4  mannen + 2 vrouwen). De gemiddelde leeftijd is 32 met mij als een van de jongsten en een koppel van in de 60 als de diehards. Een gevarieerd gezelschap dus.. 😉

Amakhala
In mijn eerste post had ik het al verteld: na mijn rondreis ga ik nog twee weken vrijwilligerswerk doen in een wildreservaat. Dit zal zijn bij het Amakhala Game Reserve in de buurt van Port Elizabeth.Dit wildreservaat is in 1999 ontstaan uit een samenwerking tussen 6 lodge-eigenaren. In 2011 hebben zij samen afspraken gemaakt waardoor nu maar liefst 7500 hectare toebehoren aan ‘het nummer één wildreservaat van de Oostkaap’.

Ik heb mijn vrijwilligerswerkproject geboekt via Khaya Volunteers, een bureau dat ik nog kende vanuit de NHTV. Volgens de omschrijving zal ik worden ingezet bij verschillende werkzaamheden: van leeuwen spotten en het ontdekken van hun leefpatronen tot dagelijkse telling van de dieren, maar ook reparatiewerkzaamheden en het geven van rondleidingen. Een ding is zeker: of ik nou 2 weken lang een schuur sta te schilderen of echt tussen de wilde dieren zit … vervelen zal ik me zeker niet! Kost en inwoning zit bij het pakket inbegrepen, dus na 3 weken rondreizen zal ik de laatste 2 weken op een plek verblijven, in een lodge op een wildreservaat. Als vrijwilliger mag je ook één nacht logeren in een van de luxere lodges. Ik zie mezelf al zitten, onder de Zuid Afrikaanse sterrenhemel, met een lekker glaasje wijn en uitzicht over de safari. Droom je met me mee?

Amakhala - Rhinolove

Amakhala - Papa Lion

Amakhala - Elephantfamily

Amakhala - Giraffes drinking

handtekening

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.