PATRISSERIE: FRAMBOZENTIRAMISU

IMG_20140720_175731

Ik vertelde al eerder dat deze blog niet alleen over mijn voorbereidingen op de Zuid-Afrika reis zouden gaan. Jullie hebben al eerder een #100happydays post kunnen zien, maar ook wil ik graag mijn baksels met jullie gaan delen. De meesten die mij kennen weten wel dat ik een echte koekenbakker ben (letterlijk … en figuurlijk) en dat ik het liefste ieder vrij moment iets zou bakken.

Zo was het ook een tijdje terug weer raak: tijd voor een van mijn bak-aanvallen! Het resultaat was een frambozentiramisu naar recept van culy.nl. Heerlijk! En dat zeg ik niet alleen zelf, maar ook iedereen die ervan heeft mogen smullen.

Wil je zelf ook dit heerlijke toetje maken? Lees dan snel verder!

———————————————————————————————————————————————————–
Ingrediënten:

250 gram lange vingers
500 milliliter slagroom
1 vanillestokje
4 eetlepels (kristal)suiker
500 gram mascarpone
1 citroen
200 milliliter bruisend water
3 eetlepels frambozensiroop (ik gebruikte het sap uit de frambozen in blik, die ik later gebruikte voor de garnering)
3 eetlepels perziksiroop (ik gebruikte het sap perziken in blik)
200 gram bevroren frambozen

Eventueel: verse frambozen en pure chocolade ter decoratie.

———————————————————————————————————————————————————–

1. Doe de slagroom samen met de suiker en vanille in een kom en klop het tot een stevig mengsel.
2. Klop nu in een andere kom de mascarpone los en spatel hier voorzichtig het slagroommengsel doorheen.
3. Je gaat nu de ´limonade´ maken waarin je de lange vingers gaat dopen: meng het bruisend water met de beide siropen en het sap van 1/2 citroen.
4. De frambozencrème, die tussen de laagjes lange vingers komt, maak je door de bevroren frambozen samen met het sap van de andere helft van die citroen van net en een paar eetlepels van je zelfgemaakte limonade te pureren tot een dik, uitsmeerbaar mengsel. Ik gebruikte hiervoor een staafmixer.

Nu gaan we de tiramisu bouwen. Zorg voor een grote schaal, die mooi genoeg is om je kunstwerk straks in te serveren!

5. Eerst een laag lange vingers, gedipt in de limonade. Zorg dat de hele bodem bedekt is.
6. Hierbovenop komt een laag van het mascarponemengsel van ongeveer 2 cm.
7. Als laatste een laag frambozencrème, die je voorzichtig uitsmeert over de mascarpone.

Dit herhaal je totdat de schaal vol is of totdat je ingrediënten op zijn natuurlijk. Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje frambozencrème, die je kan toppen met chocoladekrullen en verse frambozen.

Geniet ervan!

handtekening

 

 

Culy; thanks voor de inspiratie!

 

 

Advertenties

4 gedachtes over “PATRISSERIE: FRAMBOZENTIRAMISU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s