WIDM 2020.1 – Afgeschermd

YIHAAA! Wie is de Mol is weer begonnen..we mogen weer los met speculaties, verdenkingen, wantrouwen en vooral jezelf verliezen in die verschrikkelijke tunnelvisie. Om mijn eigen gedachten een beetje te kunnen ordenen, hou ik tijdens het kijken van de afleveringen notities bij..en joh, waarom zou ik ze dan niet delen in een blogje? Hebben jullie er ook nog wat aan! 😉

Dit jaar zijn we dus in China.. een land dat ook nog bij mij bovenaan m’n wishlist staat. En net als altijd zorgen de makers van het programma er weer voor dat dit echt niet minder wordt! Poh, wat een gave beelden maken ze toch altijd. En dat alleen nog maar in de eerste aflevering.

Wijsheid of geluk?
Al bij de eerste opdracht worden de kandidaten voor een moeilijke (?) keuze gezet: wijsheid of geluk? Rick staat er strak bij in z’n pak en geeft daarbij één tip .. kennis = macht. Ook strooit hij nog met wat typisch verwarrende uitspraken; wat vind je bijvoorbeeld van ..

Het is verstandiger een kaars te branden dan te klagen over de duisternis

of wat dacht je van eh…

Voorkom het moeilijke door het makkelijke te doen

Ik snap er vrij weinig van haha, maar volgens mij deden de kandidaten er ook niet heel veel mee. Na hun keuze kregen ze mogelijkheid een sleutel te pakken, en die paste maar op één kistje in een rij van heuuuuuul veeeuul. In die kistjes zaten beloningen, en wat voor!? Vrijstellingen, zelfs zwarte! Dat noem ik nog eens een lekker begin van het spel.

Leonie heeft zwarte vrijstelling, en is er maar wat trots op. Ze laat hem aan Tina zien, en die springt van vreugde bijna een gat in de lucht. Bijna.. want stiekem heeft zij er ook eentje in haar zak zitten. Maar dat wit-gin-mens!

Maar bij het allereerste groepsdiner worden de eerste leugens al verteld over welke keuze ze hebben gemaakt, welke sleutel ze hebben gepakt én wat er in hun kistje zat. Yesssss jongens, we zijn los hoor… want zoals altijd: ‘niets is wat het lijkt’.

Beltegoed
Voor de tweede opdracht worden de kandidaten losgelaten op een Chinese markt, middenin de hectiek. Al bij de uitleg worden ze omringd door tientallen Chinezen.. en hoe kan het ook anders: allemaal met telefoon in hun hand. En laten ze die nou net nodig hebben! Met de telefoons van de markt-bezoekers moeten ze foto’s maken van tablets die overal op de markt verspreid zijn.. en zo een puzzel compleet maken van losse bankbiljetten. Klinkt echt vet onduidelijk, en dat was het ook. Een ding is wel gelukt: er is flink gemold.. want uiteindelijk komt er maar 150 euro in de pot terecht.

Parkeertarief
Oh.. die laatste opdracht was echt mijn ding. De kandidaten zaten in duo’s opgesloten in vrachtwagens en iedere vrachtwagen was eigenlijk gewoon een escape room op zich! Wel dé ideale manier voor een Mol om zijn/haar slag te slaan.. want een simpel foutje is zo gemaakt natuurlijk. Als de opdracht goed uitgevoerd werd, kwam er een code tevoorschijn waarmee de container open ging.. maar daar ga je dus al: áls de opdracht goed uitgevoerd werd. Daar blijkt niet iedereen even goed in te zijn, waardoor niet alle kandidaten uit hun escape room kwamen en er uiteindelijk maar 20 euro in de pot kwam.. in plaats van de mogelijke een-en-twintig-honderd euro. Ik kan hier maar één ding over zeggen: well done, Mol. Well done!

Aan het einde van de eerste aflevering zit er 170 euro in de pot.

Tijdens het invullen van de test blijkt dat iedereen toch liever kiest voor zekerheid, en niets aan het lot wilt overlaten: er worden massaal vrijstellingen ingezet. En.. niet alleen die groene: Leonie wordt toch een beetje nerveus van die zwarte schijf in haar zak en legt hem op tafel waardoor alle andere ingezette vrijstellingen niets meer waard zijn. Jammer joh! Of nou ja.. voornamelijk voor Anita, want zij heeft de test het slechtste gemaakt en vliegt al na de eerste aflevering terug naar huis.

Maar.. wie is nou die Mol? Ik weet het nog niet, en hou m’n inzet in de poule nog even gespreid. Wat denken jullie?

handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s