Molshoop #1: Op sleeptouw

Ja hoor lieve molletjes, we mogen weer! De meest wantrouwende 10 weken van het jaar zijn weer begonnen, Wie Is De Mol is terug! YIHAA! Dit jaar vanuit Columbia (staat ook nog ergens op m’n bucketlist trouwens, bij jullie?) en met een gloedjenieuwe presentator: Rikkie!

De kandidaten dit jaar zijn een soort van quasi-BN’ers in de categorie ‘waar-ken-ik-die-ook-alweer-van’.. (ben benieuwd of WIDM ook nog een keertje de non BN-ers mee gaat laten doen?). Maar, ondanks dat het niet de meest bekende BN’ers zijn, is het toch weer gelukt om een interessante mix aan kandidaten te regelen: van banketbakker tot zanger, acteur, journalist en make-up artist. Divers! Ben benieuwd tot welke bondjes dit gaat leiden ..

Opdracht 1: Over bruggen (mogelijke waarde € 2500)
Zoals altijd zien de opdrachten er té makkelijk uit.. maar hé schijn bedriegt (trust nobody, ook Rikkie niet). En nadat de eerste kisten moeiteloos uit het water getrokken zijn, blijken de volgende toch wel allemaal wat zwaarder. Toeval? De Mol weet natuurlijk al welke kisten zwaar zijn en welke niet.

Met nog een paar minuten op de klok en nog veel te veel kisten in het water besluiten Evi en Merel om het touw los te knopen (wtf??) en zo een soort van hefboom te maken en zo de kist beter op te kunnen halen. Je raad het al: dat gaat mis.. en plof: kist weg, das pech!

Uiteindelijk halen ze 7 van de 15 kisten omhoog, met in totaal 4 vrijstellingen. Maar voor wie? Dat blijft nog even geheim tot aan de executie.

Opdracht 2: In zicht (mogelijke waarde € 1000)
Wat is Zuid-Amerika zonder salsa? Juustem, helemaal niks! Eerst denken de kandidaten nog rustig naar een showtje te kijken, maar helaas.. al snel komt Rik erbij en wordt de opdracht uitgelegd. Of nja uitgelegd? Ze moeten ‘opletten’.. en dat doen ze! Hoedjes, stippen op de jurken, veren.. alles wordt geteld! Maar ho es, ineens is er de afleiding en worden ze uit het publiek getrokken en zo hopta, de dansvloer op. Dag concentratie! (heb wel even moeten lachen om de grote Nikki die er met een kleine Colombiaan vandoor ging hahahah)

En dat tellen? Bleek uiteindelijk helemaal niet nodig. Waar ze op moesten letten was hun danspartner, die moeten ze terugvinden. En warempel: het lukt ze allemaal! 1000 ekkoes in de pot, da’s een mooi begin!

Opdracht 3: Rondje om de kerk (mogelijke waarde € 1800)
Hollanders in het buitenland: daar horen fietsen bij! De kandidaten worden dwars door Santa Fé gestuurd op speciale fietsen: op iedere fiets zit namelijk een tablet (die alleen aanblijft wanneer je blijft fietsen), op de bagagedrager. Ze moeten dus in een rijtje achter elkaar op zoek naar de enveloppen, maar al gelijk na de eerste opdracht is er paniek en onduidelijkheid. Evi (alweer?) sprint naar voren.. terwijl iedereen bij elkaar moest blijven. Maar ,man man man.. wat een onduidelijkheid via die portofoons, ik denk dat Ellie Lust een zeer hoge frustratiefactor had hahah! En huh? Wat spreekt die Jamie ineens vloeiend Spaans? Wist-die soms al dat ze dit jaar naar Colombia gingen en heeft hij een taalcursusje gedaan?

Helaas is de envelop van Evi niet geldig, maar gelukkig die van Nikki wel waardoor er 300 euro in de pot bij kan. Dat zijn er € 1500 minder dan wat mogelijk was, maar toch.. best knap voor een opdracht die niet goed is uitgevoerd.

Bij de executie laat de groep het geld (een extra € 2500) liggen, en kiest voor de 4 vrijstellingen die verdiend zijn bij de eerste opdracht. En gelukkig loopt dat goed uit: diegene die de test het slechtst gemaakt had, bleek een vrijstelling te hebben en blijft gespaard. Lucky bastard! Maar wat zagen we nou in het begin? Een vrijstelling ín een joker? Spannend! Ben benieuwd hoe die in het spel terecht gaat komen.

EVEN KORT

Aantal kandidaten nog in het spel: 10
Bondjes: Rick-Paul en Niels // Jamie en Merel
Waarde van de pot: € 1300

Heb jij al een potentiële Mol in gedachten? Ik hou me nog even stil (dit jaar ook bewust geen poule gestart, dat gaat toch al jaren mis… haha!)

handtekening

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s